Les vendes de Catalunya a l’exterior mantenen un ritme creixent, un fet molt significatiu en un moment d’alentiment en el comerç internacional i de gran complexitat per a les exportacions a tot el món. Aquest creixement el certifiquen les dades que acaba de publicar l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat): les exportacions de béns van créixer d’un 10% interanual al setembre al Principat.

Per destinació econòmica, les exportacions dels béns de consum han augmentat d’un 20% i les dels béns intermedis, d’un 5,1%; en canvi, les dels béns de capital han baixat d’un 2,2%. Ara les exportacions acumulades del gener ençà presenten un creixement del 2,9%, molt superior al registrat el del període de l’any passat.

La Unió Europea ha estat el gran comprador de Catalunya: s’hi ha exportat el 67% del total. França va al capdavant, amb més de mil milions i un creixement de gairebé el 17%. Les exportacions a Alemanya –el segon client de Catalunya, després de França– han crescut d’un 8,7%, si bé l’acumulat de l’any presenta encara una disminució del 6,7%. El tercer client, Itàlia, també va augmentar molt les compres a Catalunya al setembre –un 12,4%–, amb un acumulat anual del 6,2%.

Les vendes de Catalunya a l’exterior durant el mes de setembre van representar més del 26% del total de les de l’estat espanyol, on el creixement interanual també fou positiu, però molt inferior, d’un 5,8%.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.