L’empresa Aigua de Vilajuïga fundada l’any 1904 ha tancat portes. La batllessa del municipi, Joana Cobo, ha confirmat que s’ha reunit amb la gerent de la companyia i que ahir es va comunicar als treballadors el cessament de l’activitat. Segons Cobo, la distribució de productes és tancada des de dilluns i durant les properes setmanes només es dedicaran a recollir els envasos retornables amb els quals s’embotellava l’aigua. ‘Es tracta d’una mala notícia per Vilajuïga perquè es perd la possibilitat de continuar comercialitzant una aigua mineral molt reconeguda arreu’, diu Cobo. Des de l’ajuntament esperen que això no sigui un punt i final i que alguna altra empresa s’interessi per continuar l’activitat.

‘Se’ns apaga un símbol amb el qual hem conviscut tota la vida’, assegura la batllessa. I és que l’empresa es va fundar fa més de més de 110 anys per part de sis famílies empordaneses després que les aigües d’aquesta deu obtinguessin la declaració de minero-medicinals i d’utilitat pública.  La deu de l’aigua neix al peu de la Serra de Verdera al massís del Cap de Creus. La seva qualitat és àmpliament reconeguda. Tant és així que el propi pintor Salvador Dalí assegurava que era la seva aigua preferida. L’any 1929, a més, va rebre un diploma d’honor a l’Exposició Universal de Barcelona.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]