L’Ajuntament de Barcelona i les onze famílies desallotjades del bloc del número 9 del carrer de Sugranyes, a Sants, han arribat a un acord per a l’allotjament provisional en una pensió de les persones afectades fins que siguin ateses al seu centre de serveis socials. El consistori s’ha compromès que, si bé els allotjaments es poden trobar en diferents pensions, no es dividirà cap nucli familiar.

Si és possible, les pensions estaran situades al barri de residència actual de les persones ateses i les habitacions tindran bany en la mateixa estança. També segons les necessitats de les famílies i les possibilitats de l’establiment, es facilitarà l’ús d’espais comuns de cuina i menjador o s’oferirà mitja pensió o pensió completa si fos necessari.

Les persones afectades seran ateses aquest dijous pel Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB), on se’ls facilitarà l’allotjament provisional. Onze famílies, amb quinze menors i dues dones embarassades van ser desallotjades dimecres de l’edifici del número 9 de carrer de Sugranyes, on feia uns quatre mesos que vivien. Es tracta de famílies vulnerables i amb molt pocs recursos econòmics.

Carta a Joaquim Forn

El tinent batlle del govern municipal, Jaume Asens, ha publicat per les xarxes socials una carta dirigida al conseller del Departament d’Interior, Joaquim Forn. Al text, el govern ha expressat la seva preocupació per la consecució de dos desallotjaments, un dimecres 9 i l’altre dijous 10, ‘amb un fort impacte social i amb menors implicats’. ‘Ens sorprèn, a més, que dos operatius tan importants i consecutius no hagin tingut cap explicació pública des de la seva conselleria’, resa la carta.

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]