L’Ajuntament de Barcelona i les onze famílies desallotjades del bloc del número 9 del carrer de Sugranyes, a Sants, han arribat a un acord per a l’allotjament provisional en una pensió de les persones afectades fins que siguin ateses al seu centre de serveis socials. El consistori s’ha compromès que, si bé els allotjaments es poden trobar en diferents pensions, no es dividirà cap nucli familiar.

Si és possible, les pensions estaran situades al barri de residència actual de les persones ateses i les habitacions tindran bany en la mateixa estança. També segons les necessitats de les famílies i les possibilitats de l’establiment, es facilitarà l’ús d’espais comuns de cuina i menjador o s’oferirà mitja pensió o pensió completa si fos necessari.

Les persones afectades seran ateses aquest dijous pel Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB), on se’ls facilitarà l’allotjament provisional. Onze famílies, amb quinze menors i dues dones embarassades van ser desallotjades dimecres de l’edifici del número 9 de carrer de Sugranyes, on feia uns quatre mesos que vivien. Es tracta de famílies vulnerables i amb molt pocs recursos econòmics.

Carta a Joaquim Forn

El tinent batlle del govern municipal, Jaume Asens, ha publicat per les xarxes socials una carta dirigida al conseller del Departament d’Interior, Joaquim Forn. Al text, el govern ha expressat la seva preocupació per la consecució de dos desallotjaments, un dimecres 9 i l’altre dijous 10, ‘amb un fort impacte social i amb menors implicats’. ‘Ens sorprèn, a més, que dos operatius tan importants i consecutius no hagin tingut cap explicació pública des de la seva conselleria’, resa la carta.

 

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de Vilaweb