Narcís Serra i Adolf Todó, en una conferència de premsa el 2010

La fiscalia anticorrupció demana quatre anys de presó per a l’ex-dirigent socialista Narcís Serra per l’augment de sou a directius de Catalunya Caixa, quan l’entitat estava a punt de ser intervinguda. Segons que avança El País, la fiscalia demana la mateixa pena per a l’ex-director general Adolf Todó. Se’ls acusa de dos delictes d’administració deslleial.

En total, el fiscal Fernando Maldonado acusa quaranta-una persones que formaven part de la cúpula de Catalunya Caixa. Però a vint-i-quatre només els acusa d’un delicte d’administració deslleial, i per tant demana una pena de dos anys de presó. A més, Maldonado demana que indemnitzin al Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) amb 2,5 milions d’euros.

L’octubre del 2010, la cúpula de l’entitat va aprovar un augment salarial dels directius, malgrat que Catalunya Caixa es trobava en una situació precària i estava a punt de ser intervinguda. De fet, havia acceptat un préstec de 1250 milions d’euros del FROB.

Segons el fiscal, l’increment salarial va ser ‘en perjudici i menyspreu’ de l’entitat i de l’interès general, perquè Catalunya Caixa ja era sostinguda en aquells moments ‘amb diners públic de tots els contribuents’.

L’Audiència de Barcelona haurà de fixar ara la data del judici.

Segona causa
Els sobresous són la segona causa que afronta l’ex-cúpula de l’entitat. La setmana passada es va saber que l’Audiència espanyola investigava els ex-directius de l’entitat, entre ells Serra i Todó, per un forat de 720 milions, fruit d’una quinzena d’operacions immobiliàries fallides.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]