La CUP ha registrat al Parlament aquest dimecres a la tarda la seva petició de compareixença de l’ex-president de la Generalitat Artur Mas i de l’actual diputat del PDeCAT, ex-conseller i ex-gerent de CDC, Germà Gordó. Els anticapitalistes reclamen així explicacions a Mas i Gordó després d’escoltar el vincle que ha establert Félix Millet entre el cas Palau i el cobrament de comissions irregulars per part de l’antiga Convergència. El diputat de la CUP Benet Salellas ha justificat aquesta exigència perquè Mas i Gordó compareguin a la comissió d’Afers Institucionals del Parlament assegurant que han de donar explicacions de les relacions que hagin pogut tenir amb la trama de corrupció de CDC que s’està esclarint als casos Palau, Petrum i tants altres.

La petició de la CUP arriba hores després que C’s hagi reclamat també que Artur Mas comparegui a la CAI pel mateix motiu, i que el PPC hagi amenaçat en reclamar-la també. Salellas, però, ha vinculat la seva reclamació a la condició de primordials que tenen per a ells la transparència i les explicacions polítiques d’aquests casos per tal de ‘construir el procés independentista de manera sòlida’. ‘Si no ventilem qualsevol ombra de sospita d’aquells que intenten blanquejar la corrupció amb el procés independentista, no estarem ajudant al moviment independentista. Hem vingut a construir una república catalana, i per fer-ho necessitem que allò que és del passat quedi en el passat i no passi al futur’, ha sentenciat el diputat anticapitalista.

Salellas, a més, ja ha avisat que en aquest cas la CUP serà molt clara i molt contundent. ‘Per nosaltres, el procés independentista ha de ser impecable i no permetrem que es relacioni independentisme amb corrupció. Serem molt ferms establint un cordó sanitari per protegir l’independentisme de la corrupció política del règim del 78’, ha dit.

De la mateixa manera, ha rebutjat que el PDeCAT pugui desvincular-se de l’antiga CDC i els possibles casos que l’esquitxen. ‘Hi ha personatges de l’actual PDeCAT que apareixen involucrat en les trames de CDC. Esperarem a les explicacions, però fins ara apunten a ells. És una certa ficció això de desvincular CDC i el PDeCAT’, ha dit. D’altra banda, la CUP ha aprofitat també per reclamar la compareixença a la CAI de la diputada del PDeCAT i antiga membre del Consell Comarcal de la Selva, Natàlia Figueres, i de l’aleshores president del Consell Comarcal, Robert Fauria, per les darreres informacions de cas Manga. ‘Suposen un gran conglomerat de tràfic d’influències i de corrupcions de tot tipus’, ha valorat Salellas.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]