La portaveu de JxCat a l’Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha explicat que ahir van registrar una petició al Tribunal Suprem espanyol perquè Joaquim Forn pugui assistir dimarts vinent al ple del cartipàs. De moment encara no hi ha resposta. En declaracions a la premsa després de la Junta de Portaveus, ha recordat que Forn té tots els seus drets polítics intactes: ‘Entenem que no se li prendrà el vot el dia del ple del cartipàs’.

A banda, Artadi ha dit que ha parlat amb la batllessa, Ada Colau, i amb el secretari municipal per plantejar-los que si no deixen que Forn pugui votar es respectin les majories i que ‘no s’aprofiti que Forn és a la presó per guanyar una votació’.

‘Allò que contempla el reglament és el vot telemàtic. Però nosaltres apel·lem al “fair play” i que en les votacions un dels regidors de l’altra banda s’abstingui per respectar les majories’, ha detallat Artadi.

El regidor d’ERC Jordi Coronas també ha dit a la premsa que el més probable és que Forn no pugui assistir al ple ni connectar-se telemàticament, per la qual cosa ha demanat que s’incorpori al reglament municipal el supòsit de presó provisional d’un dels seus regidors. ‘Volem que s’incorpori al ROM aquest supòsit, i que en els plens, mentre Forn tingui l’acta de regidor i no hi pugui assistir, hi hagi un regidor de l’oposició que abandoni el ple durant les votacions per respectar les majories’, ha afegit Coronas.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.