Presentades les al·legacions contra l’intent de Cs i PP d’apartar Puigdemont, Comín i Ponsatí de les europees

Reclamen a la Junta Electoral que desestimi la petició de Cs i PP perquè no té fonament jurídic

VilaWeb
Redacció
27.04.2019 - 18:58
Actualització: 27.04.2019 - 20:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La candidatura Lliures per Europa (Junts), que encapçalarà el president Puigdemont i a la qual també consten els consellers Antoni Comín i Clara Ponsatí, ha sol·licitat a la Junta Electoral espanyola que desestimi la petició de Cs i PP d’apartar-los de les eleccions. En l’escrit d’al·legacions a la Junta Electoral destaca que les reclamacions presentades per aquests dos partits no tenen gens de fonament jurídic i explica que Puigdemont, Comín i Ponsatí són titulars del dret de sufragi en les eleccions al Parlament Europeu del maig.

Indiquen que la intenció de Cs i PP pretén de privar Puigdemont, Comín i Ponsatí, de manera completament antijurídica, dels seus drets civils i polítics i argumenta que, si això s’acabés produint, seria una vulneració de l’ordenament jurídic, no sols espanyol, sinó també del de la Unió Europea i els tractats internacionals signats per l’estat espanyol.

Un altre dels punts de l’escrit presentat a la Junta Electoral destaca que Puigdemont, Comín i Ponsatí reuneixen tots els requisits per a ser triats representants al Parlament Europeu i denuncia el biaix ideològic de la reclamació de Cs i PP. El text, que cita resolucions internacionals per rebatre els arguments d’aquestes dues formacions, conclou sol·licitant a la JEC que admeti a tràmit aquest recurs i que desestimi la petició del Partit Popular i Ciutadans.

El document també acusa el PP i Cs de moure’s per interessos electoralistes i per l’odi envers el president i allò que significa per als votants catalans. Recorda que ni el PP ni Cs van impugnar la candidatura al senat del conseller de Cultura, Lluís Puig, que també és a Bèlgica d’ençà del mateix dia que ells.

El text també critica que el PP pretengui que la JEC creï una nova causa d’inelegibilitat dels polítics ‘que no és prevista legalment’, perquè segons Junts reuneixen ‘tots els requisits legals per ser elegibles i concórrer a les eleccions’. ‘La pretensió del PP atempta directament contra el dret constitucional de presumpció d’innocència’, afirma la candidatura de JxCat a les eleccions europees.

El document explica que la situació de ‘rebel·lia’ al·legada per Cs i PP se sustenta en la decisió del jutge Pablo Llarena, que va decidir de retirar les euroordres cursades per Alemanya, Bèlgica i Escòcia. A més, recorden que tots tres candidats són inscrits en el cens electoral vigent a l’estat espanyol. Per tot plegat, argumenten que la impugnació de la candidatura encapçalada per Puigdemont evidencia que no és cap reclamació fonamentada en el dret.

 

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes