El ple del Consell ha aprovat el conveni de col·laboració entre la conselleria d’Educació, Cultura i Esport i l’Institut Ramon Llull per a la promoció del català en l’àmbit universitari. D’aquesta manera s’establirant i es mantindaran programes de lectorats en universitats de l’exterior de l’àmbit lingüístic. De totes maneres, aquest acord no suposa l’entrada de la Generalitat a l’institut.

Per fer possible la promoció de la llengua, la conselleria d’Educació hi aportarà 175.000 euros i l’Institut Ramon Llull 53.500 euros més. Així mateix, la col·laboració cerca fomentar la cooperació amb els altres governs del país, així com amb entitats estatals i internacionals per promoure el català en l’àmbit universitari.

El 5 d’abril de 2017, el Consell i l’IRL ja van signar un conveni, en el qual es comprometien a promoure el català a les universitats.

Per al 2020, les dues parts acorden col·laborar en el manteniment dels lectorats establerts a les universitats de Fitzwilliam College-Cambridge University (Regne Unit), Università degli Studi di Torino (Itàlia), Université de Picardie Jules Verne d’Amiens (França), Universitat de Santiago de Compostel·la, Universitat de Granada, Universitat Autònoma de Madrid i Universitat de Salamanca.

Aquest conveni té vigència des de la data de la signatura fins al 31 de desembre de 2020. No obstant això, se subvencionen activitats realitzades des de l’1 de gener de 2019.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.