habitatge

El grup parlamentari socialdemòcrata ha presentat una proposició de llei amb què pretén impulsar que el Fons de Reserva de Jubilació (FRJ) pugui adquirir pisos socials per tal de rehabilitar-los i posar-los a la venda més bé de preu, creant un parc immobiliari. La proposta preveu que, en un termini de quatre anys, el FRJ destini el 10% del total de les reserves, aproximadament uns 125 milions d’euros, a aquest parc immobiliari. Ho han explicat el president del grup, Pere López, i la vice-presidenta, Rosa Gili, argumentant que amb aquesta mesura volen diversificar la cartera de l’entitat i ‘posar remei al gran problema de falta d’habitatge a preu assequible’.

La previsió és que un mínim del 15% es destinin a finalitats socials, on el lloguer no podrà superar el terç dels ingressos mensuals del llogater, i un mínim del 5% per a estudiants. La resta es posarien al mercat a un preu que permetria un marge del 2% de benefici per al fons.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.