Abans que comencés la manifestació per reclamar la llibertat dels presos i exiliats polítics, els CDR han ocupat la presó de la Model de Barcelona,on ha d’acabar la protesta i on es quedaran a passar-hi la nit. Segons que han explicat a la xarxa, han decidit d’entrar a la Model perquè ‘ha estat i serà un símbol de resistència republicana’.

Els activistes fan una similitud històrica: l’ocupació de la Model de Barcelona pot ser com la presa de la Bastilla de París, també un 14 de juliol, en què els francesos van fer un pas endavant en la construcció d’una república. Aquest simbolisme històric no se l’ha perdut el president de la Generalitat, Quim Torra, qui ha entrat al centre tot just acabar la protesta al carrer.

Ara els CDR demanen com més suport millor per a poder allargar la protesta dins del recinte. Hi han entrat una hora abans de començar la protesta amb el lema ‘Ni presó ni exili, us volem a casa’.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb