bancs andorrans

L’adaptació al marc normatiu cada vegada més exigent del sector bancari europeu, l’aplicació de les normes internacionals d’informació financera i els tipus d’interès negatius han penalitzat un any més els beneficis del sector bancari. El resultat global de les cinc entitats associades a Andorra Banking va ser de 100 milions d’euros l’exercici passat, 33 menys que el 2017, cosa que implica una davallada dels guanys del 24,8%. Una tendència a la baixa que es va repetint des del 2016.

Les posicions dels bancs pel que fa als beneficis nets es manté, però en tres es redueixen els guanys i en dos es repeteix la xifra de l’any anterior. Crèdit Andorrà és el banc que ha obtingut el millor resultat, amb 36 milions, 14 menys que el 2017, cosa que significa una caiguda del 28%. El segueix Andbank, amb 28 milions enfront dels 39 de l’exercici anterior (un 28% menys), mentre que Morabanc repeteix el resultat, amb uns guanys de 24 milions d’euros. Això mateix succeeix amb el Banc Sabadell d’Andorra que per segon any presenta un benefici de 10 milions. Vall Banc va tancar el 2018 amb uns guanys de 2 milions, una cinquena part de l’obtingut l’exercici anterior. El consell d’administració de cada banc ha d’aprovar les xifres aquest mes.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb