ACN Barcelona.-El portaveu de l’associació Élite Taxi, Alberto Álvarez, s’ha mostrat satisfet pel dictamen de l’Advocat General del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, que ha indicat que Uber és un servei de transports i se la pot obligar a tenir llicències. En declaracions a l’ACN, Álvarez ha subratllat que, a l’espera definitiva de la sentència, l’informe de l’advocat del TJUE és “clar” i Uber “s’haurà de regir amb les lleis del transport existents”. Així mateix, el portaveu de l’associació considera que el dictamen té un “rerefons” i no només afectarà Uber sinó també les altres empreses del sector de l’economia col·laborativa que, segons apunta, exerceixen dins un buit legal. En aquest sentit, Álvarez ha puntualitzat que començaran a emprendre accions legals contra totes aquestes empreses.

“Aquesta decisió ens dóna aire fresc després que durant aquests últims mesos ens estan criminalitzant amb moltes coses que no són veritat”, ha assenyalat Álvarez. “Destaparem la gran mentida que estan dient aquestes empreses els darrers mesos”, ha afegit el portaveu d’Élite Taxi, que ha recordat que el pròxim 30 de maig tornaran a mobilitzar-se per demanar que es diferenciïn les llicències de transport amb conductor (VTC) i el taxi. Segons Álvarez, la protesta que faran a Barcelona aquest dia s’allargarà entre 12 i 24 hores.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]