González Pons

El Partit Popular exigeix al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que suspengui l’aplicació de l’acord Schengen a l’estat espanyol fins que no ‘s’hagi aclarit’ si el sistema d’ordres europees de detenció ‘serveix de res o no’. Ho ha dit el cap de files del PP a l’Eurocambra, Esteban González Pons, en un missatge emès al Parlament Europeu com a reacció a la decisió del tribunal alemany sobre el president Carles Puigdemont. ‘Avui és un dia molt trist per al procés d’integració de la Unió Europea, perquè s’ha demostrat que l’euroordre no funciona i, en aquestes condicions, el tractat de Schengen és un risc per als països de la UE’, ha exclamat.

L’eurodiputat retreu als jutges alemanys que no confiïn en la justícia espanyola i els acusa de tenir prejudicis. I arriba a parlar fins i tot de la suspensió de l’acord Schengen pel qual nombrosos estats d’Europa van suprimir els controls en les fronteres interiors. ‘Nosaltres vam llevar les fronteres convençuts que els altres hi confiarien i que, si cap delinqüent se’ns escapava, ens l’enviarien. Tanmateix, si els nostres socis no ens els tornen hauríem de pensar a tornar a posar fronteres’, ha dit. Segons González, exigir la suspensió de l’aplicació de l’acord a Espanya és fer ‘allò que faria a Alemanya si algú hagués atemptat contra la seva constitució’.

Així mateix ha dit que era ‘dramàtic’ que alguns països del nord volguessin alçar fronteres ‘quan es tracta que entrin immigrants o refugiats i després les llevin quan es tracta de colpistes en un país del sud’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb