Una cinquantena de persones van participar ahir a la tarda a les Cases d’Alcanar (Montsià) en un nou tall de la carretera N-340 per a demanar la gratuïtat de l’autopista AP-7. Aquest ha estat el tall número 177 i el primer del 2018, amb el qual el col·lectiu dona per començat el tercer any consecutiu de reivindicacions. El portaveu del moviment veïnal, Llorenç Navarro, va destacatar a l’ACN que la prioritat no és la quantitat de persones que participen a la protesta, sinó ‘el missatge de continuïtat’ de la reivindicació. ‘Ja n’hi ha prou de pagar’, va denunciar, recordant que ja s’ha amortitzat 157 vegades aquest tram de l’AP-7, entre l’Hospitalet de l’Infant i Alacant.

El moviment veïnal transversal per una AP-7 gratuïta continua aquest 2018 una lluita que va començar a finals de 2015 per aturar la sinistralitat de l’N-340, però també contra les mesures que el Ministeri de Foment va començar a aplicar al tram de les Terres de l’Ebre per millorar-ne la seguretat, com la construcció d’onze rotondes, limitació de velocitat a 80 quilòmetres per hora i prohibició d’avançaments en llargs trams amb 66 quilòmetres de línia contínua. ‘Volen que ningú circuli per aquí’, lamenta Navarro sobre les obres a la N-340. Una intenció que amagaria, segons el portaveu de la plataforma, que els conductors optessin –i paguessin-, per circular per l’AP-7.

En aquest sentit, Navarro considera que s’està rendint ‘pleitesía’ a l’empresa concessionària del peatge, en comptes de fer realitat unes ‘infraestructures dignes’ a la zona. El desviament del trànsit pesat per l’autopista amb bonificacions parcials, que segueix sense data d’aplicació, tampoc satisfà els activistes de l’N-340. El col·lectiu també s’oposa al possible impost conegut com la vinyeta, que veu com una privatització encoberta de la via pública.

Des d’aleshores, l’entitat ha dut a terme 177 talls de carretera, habitualment els dijous a la tarda i en diferents punts de la carretera nacional. Durant aquests mesos d’hivern les accions reivindicatives s’alternen a l’Ametlla de Mar i a Alcanar i es fan en dissabte perquè Interior els autoritza a tallar la via a quarts de quatre de la tarda.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]