Nova jornada del judici del cas Palau. Diversos empresaris han confirmat que l’ex-director administratiu de la institució, Jordi Montull, els ordenava que feines fetes als domicilis particulars d’ell, la seva filla o de Fèlix Millet els facturessin a nom del Palau. Montull ho justificava explicant-los que ell i Millet tenien un acord amb l’entitat perquè els pagués obres particulars per a retornar-los un suposat deute i perquè no cobraven cap sou per la feina que hi feien.

Javier Gregorio Lacambra, cap administratiu de comptabilitat de Triobra, ha explicat que Montull ordenava a l’administrador de l’empresa que les obres de reforma i ampliació fetes a la casa de Millet de L’Ametlla del Vallès anessin a nom del Palau i que es variés el concepte per dissimular. Francesc Mañaricua, propietari d’FM2 i IM2, que va fer instal·lacions i tasques de manteniment al Palau, ha explicat que ell enviava els pressupostos a Millet i li van dir que ell i Montull tenien un acord amb el Palau. ‘No em va estranyar’, ha dit. A més, ha explicat que Millet i Montull feien un control exhaustiu de totes les feines i factures.

També ha declarat Clàudia Valsells, filla d’un dels propietaris de Natur System, empresa de la qual l’extresorer de CDC Daniel Osàcar era soci. Aquesta companyia va fer donatius al partit. Com a treballadora d’una altra empresa de pintura interior, ha explicat que mai va treballar pel Palau ni a casa de Gemma Montull, tot i que consten factures falsificades a nom d’aquesta empresa en la comptabilitat de l’entitat musical.

Per últim, dos empresaris més han confirmat la falsificació per part del Palau de diverses factures de les seves companyies, ja que en la data de facturació estaven inactives o acabaven de crear-se i encara no tenien ni domicili fiscal ni telèfon fix.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]