El comissari Estela diu que té el suport d’Elena enmig de la crisi de comandaments

El comissari en cap envia un missatge intern als agents del cos després de les informacions sobre una crisi entre els comandaments

VilaWeb
ACN
28.09.2022 - 09:33
Actualització: 28.09.2022 - 11:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El comissari en cap dels Mossos, Josep Maria Estela, assegura que té el suport del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, del seu equip i de la prefectura. “Podeu estar segurs que sense el suport del conseller, del seu equip de treball i de la prefectura no hauria pogut tirar endavant els projectes que necessita el cos”, afirma Estela en un missatge intern als agents. Ho diu després de les informacions aparegudes sobre una crisi interna entre els comandaments. Estela fa referència a aquestes publicacions i diu que vol enviar un missatge clar i inequívoc. En aquest sentit, esmenta uns quants projectes que s’han posat en marxa i diu que es duen a terme de manera conjunta amb el departament, “com no pot ser d’una altra manera”.

El comissari en cap recorda que la seva etapa va començar fa nou mesos i que aquesta està “plena d’oportunitats per al cos” i per als agents. Un període que està marcat per noves promocions d’accés i d’ascens, l’arribada de nous vehicles i uniformes i projectes estratègics relacionats amb nous reptes de seguretat. Entre d’altres, apunta a la transformació digital, la feminització del cos o l’entrada de nous agents que representin la diversitat cultural de Catalunya, així com l’atenció a les víctimes o el pla d’acció contra les violències sexuals.

En un altre moment, recorda que el cos dels Mossos està subjecte a les polítiques públiques i en especial a les de l’àmbit de seguretat i que es treballa per atendre-les “mantenint la governança interna del cos”.

Estela recorda també que durant la tardor-hivern està previst aplicar el nou decret d’estructura del cos i iniciar la selecció de nous comandaments de l’escala superior i executiva. “Ens ajudarà a reforçar-nos encara més”, considera. Per acabar, fa una crida a continuar treballant plegats i agraeix als agents el seu compromís i lleialtat.

Aquest cap de setmana, el director general de la policia, Pere Ferrer, parlava en una entrevista a RAC-1 de visions diferents i afegia que això enriquia el resultat. Ferrer parlava de dificultats i assegurava que tant el conseller com ell tenien confiança en el cap del cos i en la prefectura sencera.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes