Les exportacions catalanes tornen a augmentar. Durant el mes de febrer, les vendes a l’exterior de Catalunya van incrementar-se un 6,4% en termes interanuals, fins als 6.351,5 milions d’euros. La dada contrasta amb la caiguda del 10,6% registrada el gener i manté la tendència de finals de l’any passat, quan les exportacions van augmentar un 5,5% al novembre i un 6,5% al desembre, segons les dades publicades avui pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme espanyol. Per altra banda, les exportacions catalanes van registrar un millor comportament respecte al conjunt de l’estat espanyol, on les vendes a l’exterior van reduir-se un 1,9% en comparació al mateix període de l’exercici anterior.

Fruit d’aquesta evolució, les exportacions catalanes van guanyar pes sobre el total de les vendes a l’estat. Al febrer, la quota va fregar el 27%, una xifra lleugerament superior a la del 25,6% registrada el gener passat.

Pel que fa als diferents sectors econòmics, els productes químics continuen sent els més exportats des de Catalunya. Amb un pes del 29,3% sobre el total de les vendes a l’estranger, el sector químic va exportar productes per 1.861,7 milions d’euros al febrer, un 17,1% més en termes interanuals. A continuació apareixen els béns d’equip, amb un pes del 17,1% i vendes per 1.087,4 milions d’euros (+3,4%) i l’alimentació, amb un pes del 14,5% i vendes per 922,3 milions d’euros (+9,5%).

Quant a les importacions, Catalunya va adquirir productes a l’estranger per 6.981,7 milions d’euros, un 4,7% menys en comparació al febrer de l’any passat. Sobre això, les importacions catalanes representen un 28,4% sobre el total de l’estat espanyol.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.