BARCELONA, 4 (EUROPA PRESS)

Catalunya ha creat el 2016 un total de 22.256 empreses, fet que suposa un 18,6% més que l’any anterior i que suposa la xifra més elevada dels últims nou anys, segons dades del Registre Mercanatil publicades per l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat).

D’aquesta manera, la comunitat catalana lidera la creació de noves empreses en el conjunt de l’Estat, concentrant el 21,7% del total de societats constituïdes, ha informat la Conselleria d’Empresa i Ocupació en un comunicat aquest dimecres.

La directora general d’Indústria i consellera delegada d’Acció, Núria Betriu, ha assegurat que es tracta del nombre d’empreses creades “més elevat en els últims nou anys”, un símptoma que, segons ella, mostra la confiança en l’economia catalana i en la seva competitivitat.

Betriu ha destacat que cada any les empreses catalanes inverteixen i exporten més en innovació i investigació “per accelerar l’activitat industrial i crear nous llocs de treball”, asseverant que amb aquesta dada s’estan construint les bases d’una recuperació econòmica sòlida i basada en el valor afegit.

En el comunicat, també s’ha destacat que el 2016 “no només s’han creat més empreses, sinó que han desaparegut menys”, concretament un 9,4% menys (2.308 societats) que el 2015.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]