Brussel·les proposa d’obligar els vint-i-set a reconèixer els fills de famílies LGBTI dels altres estats membres

  • L'objectiu és que les famílies LGBTI que viatgin o es traslladin a viure a un altre estat comunitari no ensopeguin amb obstacles legals

VilaWeb
ACN
07.12.2022 - 13:09
Actualització: 07.12.2022 - 23:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Comissió Europea ha presentat aquest matí una proposta de regulació que cerca obligar els estats membres a donar a les famílies LGBTI el mateix reconeixement que tenen en el seu país d’origen. L’objectiu d’aquesta norma és harmonitzar aquest reconeixement perquè les famílies LGTBI que viatgin o es traslladin a viure a un altre estat comunitari no hagin de fer front a obstacles legals per aconseguir el reconeixement que ja tenen al seu país d’origen.

La proposta de Brussel·les també planteja de crear un Certificat Europeu de Paternitat, vàlid en tots els estats comunitaris, en què s’indiqui qui són els progenitors d’un infant i qui són els fills d’un adult.

La proposta de la Comissió Europea arriba després que, a l’hora de revisar l’estratègia d’igualtat LGBTI, es detectés que no hi havia cap norma específica que protegís els drets dels fills i els pares de famílies homosexuals en alguns països comunitaris. En una sentència recent, la justícia europea sí que havia reconegut aquest dret, per bé que no hi hagi cap norma comunitària que l’estableixi.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes