test escola

Andorra ha començat avui la tongada de proves als alumnes de primera ensenyança, els quals han de tornar a l’escola el 9 de setembre. En aquesta primera jornada, un miler dels nou mil estudiants que estan cridats a fer-se les proves TMA i de seroprevalença ja han passat per pel punt ubicat a l’aparcament de Prat de la Creu de la capital del Principat.

Aquests tests, que són de caràcter voluntari, se sumen als que es van començar aquest dimarts, adreçats principalment al personal docent, col·laboradors educatius i a la resta de personal de suport. Un 85% d’aquest col·lectiu, que suma unes dues mil persones, ja s’ha fet la prova, sense que s’hagi detectat cap cas amb la covid-19.

En el cas dels alumnes, als tests practicats avui hi han assistit el 98% de les persones que hi havia convocades, amb la qual cosa el govern d’Andorra preveu assolir la totalitat de les proves previstes. ‘Una vegada més tenim una bona notícia i estem a l’espera de saber quin serà el nombre de positius, en cas que hi hagi’, ha indicat el cap de l’executiu del Principat, Xavier Espot. El cribratge s’allargarà fins al 12 de setembre, dia en què també estan convocats els docents i estudiants universitaris.

L’objectiu principal d’aquestes proves dirigides a la comunitat educativa és aconseguir un retorn als centres educatius amb les màximes garanties sanitàries i amb la màxima normalitat possible. D’aquesta manera, es vol obtenir un mostreig de la situació epidemiològica de la població per poder adoptar les mesures de prevenció escaients per evitar la transmissió. Tot i això, des del govern andorrà expliquen que l’índex de positius en aquest tipus de col·lectiu se situa al voltant d’un 1%.

El Ministeri de Salut d’Andorra contactarà amb les persones a qui es detecti un resultat positiu en la prova TMA i se seguirà el procediment d’actuació per als casos de coronavirus. Aquest procediment inclou l’aïllament de la persona afectada, el rastreig de contactes en l’eventual període de transmissió i l’aïllament d’aquestes persones. Mentre, els resultats negatius es comunicaran directament a les famílies per mitjans telemàtics.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.