El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha recordat aquest diumenge que “com més bé ho fem més àmplia serà la base que ens donarà suport” i ha recordat que “les formes també són importants” a l’hora d’estudiar el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries sobre el Referèndum. En una entrevista el 3/24, en relació a la reacció de la CUP, que ha reclamat no fer “ni un pas enrere” després del dictamen, Rull ha apostat per no fer “ni un pas enrere, ni un pas en fals” i s’ha mostrat partidari de ser “pragmàtics en benefici del referèndum”, donant “confiança i tranquil·litat” a la gent, i ha recordat que l’objectiu no és només fer el referèndum sinó “guanyar-lo”.

Rull ha assegurat que el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries “no toca els diners”, en referència a la partida concreta prevista per a la celebració del referèndum i per això ha remarcat que no es fa “ni un pas enrere” però, preguntat per la posició de la CUP, que ha descartat fer modificacions a l’articulat, amb l’aprovació dels pressupostos en l’horitzó, el conseller ha demanat cuidar “les formes” per donar “confiança i tranquil·litat a la gent”. També s’ha mostrat partidari d’insistir “fins al darrer moment que és possible fer-lo pactat” amb l’Estat, el referèndum.Rull ha apostat per centrar menys el debat en “els instruments” que han de servir per aconseguir la independència i mes en l’objectiu que ha de tenir aquesta, que és, ha dit, “la qualitat de la vida i el benestar de la gent”.

El conseller no ha entrat en el debat de possibles candidats del PDeCAT en unes pròximes eleccions perquè “l’objectiu és que les properes eleccions no siguin autonòmiques sinó constituents de la república catalana (…) després ja parlarem de quines són les millors persones”.D’altra banda, i en relació a l’actualitat del seu departament, Rull ha avançat que el proper 10 d’abril la Tala estratègica del corredor mediterrani anirà a Madrid a presentar al ministeri les propostes catalanes sobre el corredor.

En aquest sentit ha reiterat la importància de “treballar plegats” amb la Generalitat valenciana. Rull s’ha referit també a la severa “estirada d’orelles” de la UE als estats espanyol i francès perquè després de la inversió de Brussel·les en aquesta infraestructura els dos estats no han connectat amb ample internacional els punts estratègics, centres logístics i ports amb l’ample internacional imprescindible per al trànsit de mercaderies a través del Pirineu.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]