El Mobile World Congres tancarà portes avui amb una xifra de rècord: 108.000 assistents, un 7% més que l’any passat, segons GSMA. Els visitants de la fira, provinents de 208 països diferents, han pogut veure les novetats presentades per més de 2.300 companyies de la indústria mòbil i sectors adjacents com ara el de l’automòbil, les finances i la salut. Prop del 55% dels assistents són executius de nivell sènior, inclosos més de 6.100 CEO. Segons les primeres dades fetes públiques per GSMA, l’impacte econòmic del MWC 2017 ha superat els 465 milions d’euros i hi han treballat 13.200 persones. Un 23% dels assistents han estat dones, una xifra que ha crescut d’un 14% respecte de l’any passat. A més, s’han acreditat 3.500 mitjans de comunicació i analistes del sector. El Mobile World Congress 2018 es farà a Barcelona del 26 de febrer a l’1 de març.

El congrés de mòbils d’enguany ha ocupat més de 115.000 metres quadrats a fira Gran Via de l’Hospitalet i els esdeveniments paral·lels, 4 Years from Now (4YFN) i el Youth Mobile Festival (YoMo) han comptat amb 50.000 metres quadrats a la Fira de Montjuic. De fet, el 4YFN tanca amb 19.523 assistents, un 60% més que l’any anterior. Així mateix, la presència d’un 37% de dones, un 7% més que no l’any passat, referma la presència femenina en l’esdeveniment i en el sector emprenedor. El 4YFN també ha revelat que al setembre anirà als Estats Units.

John Hoffman, CEO de GSMA, ha dit: ‘El MWC 2017 ha reforçat la seva posició com a esdeveniment més important del sector de les comunicacions mòbils.’ Considera que el lema d’enguany, ‘Mobile: The Next Element’ remarca el paper important que té la indústria del mòbil en la vida de milions de persones al món. ‘Novament, durant el congrés s’ha pogut assistir a conferències de grans noms del sector i descobrir les tecnologies, productes i iniciatives que definiran el camí que seguirà la indústria aquests anys vinents’, ha reblat. Així mateix, Hoffmann ha agraït als visitants, expositors i patrocinadors l’ajuda per a convertir el congrés d’enguany en un èxit i ho ha fet extensiu a la Generalitat, les ciutats de Barcelona i l’Hospitalet, Turisme de Barcelona, Fira de Barcelona, el Mobile World Capital Barcelona Foundation i el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme espanyol,.

El programa ministerial
Un any més, el programa ministerial de la GSMA ha assolit un rècord d’assistència. S’hi han aplegat governs, ens reguladors i líders de la indústria per estimular el diàleg en l’àmbit de la regulació i la normativa. Enguany, el nombre de participants en la reunió ha augmentat, amb 167 delegacions de països i organitzacions internacionals, incloent-hi 60 ministres i 78 autoritats responsables de la part reguladora. El nombre total d’assistents ha crescut d’un 14%, i ha arribat quasi a 1.700.

Women4Tech i YoMo, entre les novetats
Una de les noves iniciatives del Mobile World Congress 2017 ha estat el Women4tech, un programa de la GSMA enfocat a discutir i reduir la discriminació sexual en la indústria mòbil. Com a novetat del saló, també s’ha impulsat el YoMo, a la Fira de Montjuic, una mostra de la tecnologia per als més joves. Concretament, l’han visitada més d’11.000 joves de Catalunya i de l’estat espanyol.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]