El ministre de Foment espanyol, Íñigo de la Serna, s’ha compromès amb la batllessa de Barcelona, Ada Colau, a reprendre les obres de la Sagrera abans de l’estiu. En concret, es començarà pel col·lector Prim amb una inversió de 10,5 milions d’euros i, a partir del tercer trimestre, començaran les obres en els accessos i l’estructura de l’estació. El ministre espanyol ha apuntat que aquesta previsió requereix un gran esforç administratiu perquè es tracta d’actuacions que estan judicialitzades, i cal informar de cada pas al jutjat. Precisament per aquest motiu, ha preferit mostrar-se prudent pel que fa a l’estació de Sant Andreu i no ha concretat terminis. En aquest cas, ha apuntat que es podria produir una rescissió del contracte, tot i que la decisió no està presa encara.

En una compareixença conjunta després de reunir-se a l’Ajuntament de Barcelona, Colau i de la Serna han anunciat el nou calendari de les obres de la Sagrera després de dos anys d’aturada. Així, tot i que inicialment Adif preveia poder reprendre els treballs l’any vinent, el ministre ha aprofitat la seva visita a la capital catalana per avançar els terminis i s’ha compromès a fer ja una visita d’obres amb l’alcaldessa al col·lector Prim abans que comenci l’estiu.

El ministre ha explicat que encara s’estan fent les auditories necessàries per a determinar quin és el grau d’execució de l’obra i què queda per fer. La idea, ha dit, és continuar les obres allà on van aturar-se. Més complicada és la qüestió de l’estació de Sant Andreu: ‘Encara hi ha algunes incerteses’, ha reconegut De la Serna. De fet, ha apuntat que és possible que calgui rescindir el contracte i licitar-ne un de nou, tot i que la decisió encara no està presa. Tanmateix, ha assegurat que faran el possible perquè aquesta qüestió es resolgui com més aviat millor i com a mínim es puguin fer actuacions en aquelles parts més urgents per donar a l’estació una major funcionalitat.

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]