La italiana Atlantia ha anunciat a Abertis la seva intenció d’explorar una operació corporativa per adquirir-la, segons ha comunicat la firma catalana a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). En el fet rellevant que ha publicat Abertis, la companyia que presideix Salvador Alemany comunica que Atlàntia, l’antiga Autostrade, li ha comunicat el seu interès per explorar una possible operació corporativa sense que fins a data d’avui s’hagi concretat els termes de la mateixa. Davant les primeres notícies de l’operació, la CNMV ha decidit suspendre la cotització d’Abertis en l’Ibex35 quan l’acció guanyava un 6,6%, la pujada més alta de la jornada entre els 35 títols que cotitzen en aquest selectiu de la borsa espanyola.

En les pròximes hores, la companyia italiana haurà de concretar les seves intencions. L’operació es produeix deu anys després que Abertis decidís aturar una operació de fusió amb Atlantia. Actualment, Abertis té una capitalització borsària de 15.000 milions d’euros mentre que la capitalització d’Atlantia és de 25.000 milions d’euros, segons fonts financeres.

Presència d’Abertis al mercat italià
Abertis és present en el mercat italià a través del control del 59,93% de les accions de la societat A4Holding, gestora de les autopistes de la regió del Veneto A-4 entre Brescia i Padova de 146 quilòmetres i l’A-31, l’autopista Valdastico entre Piovene Rocchette i Badia Polesine de 89 quilòmetres. Totes dues autopistes tenen el límit de la concessió fins al 31 de desembre del 2026.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]