Repsol i La Caixa negocien la venda d’un 20% de Gas Natural a un fons d’inversió

  • Ambdós companyies tenen més del 65% de les accions de Gas Natural

VilaWeb
Europa Press
01.09.2016 - 13:40
Actualització: 01.09.2016 - 17:01

Repsol i La Caixa es troben en converses amb el fons d’inversió Global Infraestructure Partners (GIP) per a la venda d’un 20% de Gas Natural Fenosa, han indicat a Europa Press en fonts del mercat.

Altres fonts asseguren que, a banda de GIP, existeixen com a mínim dos fons interessats més en l’adquisició d’aquest paquet accionarial, entre els quals figura la firma KKR.

El procés es troba obert i subjecte a canvis, però Repsol i Criteria, que és la societat a través de la qual La Caixa articula la seva participació, han proposat vendre cadascun d’ells un 10% de Gas Natural Fenosa.

El 20% de la companyia presidida per Salvador Gabarró, les accions de la qual experimenten aquest dijous una pujada superior al 3,3%, té un valor actual a preu de mercat pròxim a 3.830 milions d’euros.

Fonts de Repsol, Criteria i Gas Natural Fenosa consultades per Europa Press no han volgut fer comentaris sobre aquesta operació, que, en cas de materialitzar-se, es convertiria en una de les grans transaccions dels últims anys en el sector elèctric, comparable a l’OPV de finals del 2014 per a la venda d’un 22% d’Endesa per part d’Enel per uns 3.150 milions.

Actualment, la petroliera dirigida per Josu Jon Imaz disposa d’un 30% del capital de Gas Natural Fenosa, respecte del 34% a poder de La Caixa, i els dos socis disposen d’un acord de sindicació que els permet aglutinar un 64% i controlar l’empresa.

Repsol i La Caixa han de definir ara si venen la participació a un dels fons o a diversos d’ells; de moment, el procés es troba en una fase inicial, però podria tancar-se abans de final d’any.

Els socis també han de definir com afecta la transacció al seu vigent acord de sindicació, condicionat que cadascun d’ells retingui un mínim d’un 15% del capital i que, entre els dos, sumin més del 50%.

Sobre la venda de la participació en Gas Natural Fenosa, Jon Imaz ha indicat a final de febrer que no havia cap decisió presa i que la petroliera té una ‘àmplia cistella d’actius’ en què ‘sempre donarà prioritat’ a la protecció del valor de l’empresa.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any