Les autoritats i els empresaris d’Andorra estan preocupats per les amenaces que reben nombroses empreses d’un grup hacker que signa les comunicacions amb el nom ‘Kadyrovtsy’. Les amenaça amb ciberatacs si no paguen. El govern considera que és el responsable de l’atac de la setmana passada, que va deixar més de mil empreses sense internet.

Segons que informa el Diari d’Andorra, el grup té vinculacions amb l’ex-president Akhmat Kadírov i és format per especialistes en guerra cibernètica. A Txetxènia el mot kadirovtsi es fa servir per parlar dels seguidors de Kadírov, però també de les milícies paramilitars controlades pel seu fill, Ramzan Kadírov, l’actual president. Fa anys que se sap que aquestes milícies tenen unitats especialitzades en atacs cibernètics.

Moltes empreses andorranes han rebut un correu d’aquest grup, que les amenaça d’originar els anomenats ‘atacs per denegació de servei’ contra els seus servidors, tret que paguin uns dotze mil euros en bitcoins.

El mes passat aquesta mateixa organització va atacar empreses i bancs alemanys amb la mateixa tàctica i fent les mateixes demandes.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.