Ada Colau o com aprofitar-se de Palestina

  • L'excepcionalitat de la decisió a mi em fa pensar que és condicionada per la proximitat de les eleccions i pels mal resultats que els sondatges pronostiquen a Barcelona en Comú

VilaWeb

Ada Colau ha causat un bon enrenou amb la decisió de tallar les relacions entre l’Ajuntament de Barcelona i Israel. Ho ha fet arran dels atacs del Tsahal al campament de refugiats de Jericó, que han fet cinc morts. La formació del nou govern israelià, amb l’extrema dreta a dins, ha fet créixer molt la tensió en els territoris palestins on la gent més jove, tal com expliquem en aquesta anàlisi de Marie Durrieu que publiquem avui, simplement no sap com eixir de la desesperació.

Colau fa gairebé vuit anys que és batllessa. Va arribar al consistori el juny del 2015 i, parlant només de memòria, em vénen al cap situacions més dures que aquesta d’ara, que no han merescut una reacció comparable en cap moment. Només a tall d’exemple, tan bon punt arribà al consistori es va desfermar la habba, la intifada dels ganivets, en què hi hagué dos-cents morts palestins i trenta d’israelians. La pregunta, doncs, és per què cal córrer ara a trencar les relacions amb Israel i abans no?

En relació amb això, és difícil de no sospitar que, una vegada més, el conflicte entre Israel i Palestina es fa servir per a marcar distàncies d’acord amb els interessos locals i pensant en la política local. Si més no, la cronologia sembla delatar-ho. Perquè l’afer esclata justament, i no abans, quan Collboni abandona el govern de la ciutat i quan els sondatges col·loquen Trias al capdavant. Tots dos estan en desacord amb la decisió de Colau i això confirma que és un bon tema que Barcelona en Comú pot aprofitar per marcar distàncies.

De fet, hi ha un segon aspecte si més no curiós de la polèmica. L’Ajuntament de Barcelona està agermanat amb unes quantes ciutats del món, com ara algunes que avui podrien ser políticament polèmiques, si es volen crear polèmiques, com ara Sant Petersburg, Istambul, Boston, L’Havana, Dubai i Xangai. I hi ha també protocols de col·laboració amb ciutats com Isfahan, a l’Iran, país que hauria de preocupar especialment tothom i molt més gent amb una sensibilitat feminista. En canvi, no s’ha trencat mai la col·laboració amb cap d’aquestes ciutats aquests darrers vuit anys.

Per què Tel-Aviv, doncs? I, sobretot, per què Tel-Aviv ara? L’excepcionalitat de la decisió a mi em fa pensar que és condicionada per la proximitat de les eleccions i pels mal resultats que els sondatges pronostiquen a Barcelona en Comú. Perquè difícilment sé imaginar-me una maniobra que desmarque més Colau de la resta del consistori –ningú no l’acompanyarà en una decisió com aquesta– i que, alhora, referme més la unitat del seu nucli de votants més fidel. I, també, segurament, que li acoste el vot musulmà, la constituency musulmana de Barcelona, que ja és un tant per cent important de la ciutat.

Dit d’una altra manera: Ada Colau hauria pogut trencar les relacions amb Isfahan, per exemple, però això molt probablement no hauria suscitat cap polèmica amb els altres grups polítics ni hauria motivat excitació entre els seus votants, la voluntat de fer pinya amb ella. De manera que ho lamente molt, però em fa l’efecte que tornem a tenir davant un tema clàssic, el de fer servir allò que passa al Llevant no per parlar del Llevant sinó com una manera interposada de parlar de nosaltres mateixos. Aprofitant-se’n.

PS1. Hi ha una altra manera de veure l’afer: Ada Colau ja té la derrota coll avall i es dedica sobretot a reagrupar les seues tropes més fidels perquè siga com menys dura millor.

PS2. No sé si això cal aclarir-ho, però no parle sobre el conflicte entre Palestina i Israel ni en done la meua opinió. No és aquest el tema d’avui.

Aquest editorial no és el d’avui i per això ja té tancada l’opció d’afegir un comentari.
jaume alcacer
jaume alcacer
09.02.2023  ·  22:09

El mes indecent desde tots el punt de vista que es miri……..

Jaume Melquiades
Jaume Melquiades
09.02.2023  ·  22:10

i de que viuria aquesta pobra dona ,si no fos de la ignorancia dels pobrets (d’esperit)que encara la votan

Ramon Perera
Ramon Perera
09.02.2023  ·  22:11

A mi també em va venir immediatament al cap el pensament de que el trencament de Colau amb Israel era degut a les eleccions municipals que ara s’acosten.

Eduard Riu
Eduard Riu
09.02.2023  ·  22:29

Que no pateixi na Colau, en Trias no arribarà a governar ni en l’improbable cas que tregui més vots. Collboni amb la crossa de Comuns i vots o abstencions dels republicans, segons pactes implicits establerts i si cal alguna mena de Valls que pugui sortir, ja ho evitaran. L’opció excovergent no va enlloc, al fracàs. El provincianisme d’aire esquerrà té les de guanyar, els Comuns podran seguir ocupant càrrecs i cobrant sous a canvi d’afermar el socialsime antiindepentista i entre tots ja trobaran un lloc per na Colau, la seva derrota serà daurada.

Pere Subirana
Pere Subirana
09.02.2023  ·  22:35

No veig quin benefici en treu Colau de trencar amb Tel-Aviv ara. Només hi veig allò de “aquí mano jo”. Les darreres fuetades del seu mandat.

Per cert, he notat que alguns companys subscriptors dediquen molts d’esforços a criticar allò que no dic. Es una forma de manipulació descarada, una tergiversació que utilitzen per donar una interpretació diferent a les meves paraules escrites. Pretenen fer un “embolica que fa fort”.
Una forta abraçada a tots ells.

Jordi Torruella
Jordi Torruella
09.02.2023  ·  22:47

I jo em pregunto, què hi pinta una alcaldessa fent política exterior envers de governar el municipi en benefici dels ciutadans?
Com molt bé indica Vicent, campanya electoral en la cerca de la poltrona de torn.

joan rovira
joan rovira
09.02.2023  ·  22:52

Molt ben vist i exposat aquest fet, per tal de conèixer com funciona i manipula una situació aliena en el panorama colonial barceloní: Fer servir a l’altre (Llevant) per parlar (d’un mateix).

Per tant (l’altre) com a teràpia egocèntrica i espúria de partit. M’atreviria a dir propi de la mentalitat espanyola en tant que el desconeixement d’un mateix porta a la por de l’altre i a la seva instrumentalització.

Que incardino dins del sistema de representació colonial català controlat per (uns pocs); els quals esdevenen rellevants, mentalitat retributiva del benefici personal i d’uns pocs, a costa dels altres.

PS. En aquest sentit, suggereixo als subscriptors una ullada a un comentari 09.02.2023 | 11:11 sobre Sergio Escalona en tancat, perquè em sembla exemplar, la síntesi del panorama actual. Hi ha tres visions majoritàries a la societat actual colonial catalana:

“1. Si ens creiem que vivim en un estat inclusiu i plurinacional, aleshores…
2. Si ens creiem que vivim en un país ocupat o colonitzat, aleshores estem …
3. Si et trobes entremig d’aquestes dues visions, aleshores és quan toca fer-se l’ofès, victimitzar-se i reclamar amonestacions i canvis que no arribaran mai.”

En resum la dissonància cognitiva latent individual que impedeix l’assoliment de fites col·lectives majoritàries saludables. Que sense l’ajuda d’editorials com aquest i articles pedagògics s’allargarà el període de recuperació de la salut individual imprescindible per actuar de manera lliure i creativa col·lectivament.

Josep Usó
Josep Usó
09.02.2023  ·  23:16

D’Ada Colau es pot esperar qualsevol cosa menys una demostració d’intel·ligència. D’astúcia si voleu, encara; però poc més. Els palestins, com qualsevol altre GOI maltractat, no pot esperar res d’ella. Ni dels seus tampoc.

Frederic Giráldez
Frederic Giráldez
09.02.2023  ·  23:16

hi ha políques d’aquest ajuntament que em semblen prou bé i que crec que s’han criticat injustament i interessadament. Però trobo insofrible l’oportunisme i superficialitat d’aquesta dona

Ed Garrido
Ed Garrido
09.02.2023  ·  23:24

Oportunista si, segur. Que cal condemnar la manca de respecte pels drets humans de l’extrema dreta d Israel, tambe.

Jaume Bonet
Jaume Bonet
09.02.2023  ·  23:25

Certament lo de Palestina amb Israel és preocupant, però me sembla que lo del Tibet amb la Xina és molt més fort encara, i sembla ser que ni na Colau ni altres no en diuen ni pruna.

Jaume Riu
Jaume Riu
09.02.2023  ·  23:42

GUERRA D’ESCARAFALLS
Molt oportú l’editorial per explicar el context polític en el que Barcelona suspèn temporalment l’acord de 1998 d’agermanament entre Barcelona-Tel Aviv-Gaza. Els comuns ens expliquen avui que Barcelona també suspèn temporalment l’acord amb Sant Petersbug perquè són agermanaments que no serveixen per la pau, i es veu que han recollit gairebé 5.000 signatures i l’alcaldessa té el recolzament d’un centenar d’organitzacions ciutadanes.
Tot això passa ara precisament, i no passava ara fa un any amb la invasió d’Ucraïna, o fa quatre anys, o vuit quan van arribar a l’alcaldia, i motius n’hi havia.
Ahir parlàvem de la guerra jurídica o lawfare per obtenir rèdit polític, i avui ens trobem embolicats amb una mena de guerra de focs artificials tan habitual quan hi ha eleccions a l’horitzó, també per obtenir la significació política que no obtindrien sense fer una guerra d’escarafalls.

Oriol Roig
Oriol Roig
10.02.2023  ·  02:01

No sere pas jo qui defensi la politica israeliana envers Palestina. Ara be, trencar l’agermanament amb Tel-Aviv, precisament amb Tel-Aviv, em sembla d’una ignorancia supina.
De la mateixa manera que, per exemple, Austin, la capital de l’estat de Texas es molt diferent de l’estat de Texas, o Barcelona mateix es molt diferent de l’estat Espanyol, on malauradament encara hi som, Tel-Aviv es molt diferent de l’estat d’Israel.
A Tel-Aviv hi ha hagut al gener diverses manifestacions en contra del govern d’extrema dreta. Manifestacions de 150mil persones (110mil segons la policia) en una ciutat de 430mil. Aixo es comparable a les manis de 500mil que hi ha hagut a Barcelona en anys recents. La policia israeliana, si mes no, sembla que sap contar millor que la Guardia Urbana.
Vaja, que la reaccio de l’alcalde Colau em sembla tan ridicula i poc informada com la d’algu que decidis tallar amb Barcelona, precisament amb Barcelona, perque un Gobierno de PP+VOX ha fet qualsevol bajanada a la tanca de Melilla.

Núria Castells
Núria Castells
10.02.2023  ·  02:09

Oportunisme descarat, com ja és habital per part d’aquesta dona.
No hi ha més.

Però, quin panorama, en conjunt!!
Un polític inepte com Collboni, recolzat en la relativa força d’un PSOE que té un dels lideratges més cínics que recordo; un Maragall esgotat, sense empenta ni programa propi; Colau, una populista en plena davallada, que ha portat Barcelona a la pitjor situació en anys i un Trias que vol ressucitar Convergència, com si el temps no hagués passat!
Sort que no he de votar a Barcelona.
Francament.
Ara bé: quina enorme tristesa veure la capital del meu país en aquestes mans!

Sembla força clar que la política catalana ha tocat fons.

Josep Navarro
Josep Navarro
10.02.2023  ·  03:07

Els palestins, si recordeu van anar corrent a recolzar Espanya quant el Referèndum del Procés. Tel-Aviv, és una de les ciutats on es viu amb més llibertat del món. Sembla que estàs a Europa. Tots les minories són respectades. Religioses. Sexuals etc.

Agustí Delgado
Agustí Delgado
10.02.2023  ·  07:17

Als qui manifesteu antipatia pels palestins perquè no van donar suport a Catalunya el 2017, hauríeu de veure (donada la seva situació semblant a la nostra però molt més tràgica), que ho van fer no per res contra nosaltres sinó per no perdre el suport d’Espanya, al igual que molts catalans mostren simpatia per Israel simplement perquè no es van oposar a la nostra voluntat. Cadascú mirem cap als nostres interessos, però les coses objectivament poden ser molt diferents a allò que hi projectem.

Carles Serra
Carles Serra
10.02.2023  ·  07:51

Apreciat Vicent, comentar alçades d’ara el cinisme i l’immoralitar d’aquesta Colau, és com descobrir la paella.
Quant facis l’anàlisi que fas esment en el final de l’article, recorda analitzar que els dirigents Palestins es varen posicionar a favor de l’opressor dels catalans; a favor d’aquesta espaÑa, que ens roba, ens reprimeix i fa el genocidi de la nostra cultura i llengua.

JOAN RAMON GOMÀ
JOAN RAMON GOMÀ
10.02.2023  ·  08:09

Colau per tornar a ser batllesa necessitarà els vots del PSOE i del PP pel capbaix i potser també els de VOX i ERC.

Am aquest moviment demostra que dona per fet que els vots del PSOE i PP els té lligats i ben lligats per molts escrafalls que facin ara.

ESTUDI D'ARQ. JOSEP BLESA, SLPU JOSEP
ESTUDI D'ARQ. JOSEP BLESA, SLPU JOSEP
10.02.2023  ·  08:14

L’enyorat Oriol Bohigas i Guardiola, i el Grup R, començà a “repensar” BCN cap a l’any 1957. Entre aqueix any i 1982 -uns 25 anys- va conformar un equip important d’urbanistes entre els què cal destacar En Josep Acebillo. La passada de rastrell a tota la ciutat i la interacció entre Barri Gòtic i els altres pols de la ciutat fou una constant. Relació de perifèries amb nuclis. Monumentalització de barris abandonats pel Porciolisme i el Nuñezisme.

Creació de racons plens d’immudícies i rates esdevingudes places delitoses que “fan ciutat on el veïnat pot emplaçar-s’hi”.

Allò que va començar com a activista ho va portar com a gestor amb personalitat pròpia.

2 llibres foren cabdals per a l’urbanisme mundial, encara que estigueren escrits en català:

“Barcelona, entre el Pla Cerdà i el Barraquisme”. Recull d’articles publicats ça i lla.
I “La Reconstrucció de Barcelona.” On establia l’excel·lència de la ciutat compancta i densa mediterrània front el model espars de l’anglosaxona. I el seu corol·lari d’estalvi “ecomètric” demostrable. Com a independentista va saber fer allò que hom podia fer-s’hi: la infiltració entre els poders decisoris del moment que fou el PSC. Des de la Batlia es publicaren un fum de llibres resultat dels concursos i propostes per a BCN, i els Plans de Reforma Interior. És a dir, bullia un ambient de renovació i innovació que fou copiat pel Milà de V. Gregotti, el Berlín de Kreuzberg i el Londres de Richard Rogers. Anant segons el Mètode cartesià de la gran escala fins a la petita que es recreava en el detall.

Tot allò es cristal·litzà amb capital en designar la ciutat com a seu dels Jocs Olímpics 92′.

La repressa una dècada després fou arrencada després pel meu company d’estudis Vicent Guallart de la mà d’en Toni Vives (un altre al qui se li va aplicar Lawfare encara que, llavors, no sabíem ni com dir d’aquella operació de desestabilització d’estat ocupant).

Si recordeu, hi havia aquella pugna entre el cinturó vermell i ciutat contra la resta d’àrea principatina. Querella absurda entre camp i ciutats, que a hores d’ara l’única cosa que transpua és la lluita entre poders col·laboracionistes.

Aquesta introducció serveix per a interrogar-nos si l’equip d’en Jordi Martí, qui és en darrera instància el batle “in corpore” i la Sra. Ada la figurant aquella dels desnonaments ha fet els deures o els ve massa gran Barcelona. I això que tant ell com en Jordi Borja estan ficats en aquests afers des dels temps que servidor de vostès entrà a la Politècnica de València.

Tret de quatre intervencions puntuals com la de l’edifici de “La Borda”, el d’Enric Ruiz-Geli i uns quants més fets puntuals com l’intent de les superilles que és una innovació que ja arrencà Bohigas junt a Carles Ferrater fa dècades per tal de posar en marxa la “Ciutat peatonal” d’en Paulhans Peters (1981) i que ara ens volen vendre com una idea d’En Cerdà, quan Ildelfons mai va poder imaginar com li estrafarien el seu disseny d’illes obertes o tancades amb pati interior com les posteriors Hoff alemanyes i austriàques. Per molt que s’encabote a dir el contrari el meu estimat Salvador Tarragó en recent entrevista amb A. Bassas a l’ARA.

En aquest camp, hi han arribat tard i malament, els de la batlia de BCN, quan Nova York i València tenen un pla que de mica en mica s’ha anat implementat des de fa 8 anys arrere fins el dia d’avui.

I quan no tens cap pla de ciutat treballat has d’eixir a la desesperada amb xarlotades com la d’Israel i Palastina.

I fer creure que has fet o dit tal cosa quan pels fets o per escrit has plasmat tot el contrari, eh Subirana i/o Colau?

Josep Blesa (València)

Susanna Herce
Susanna Herce
10.02.2023  ·  08:22

Com diu el Sr. Partal, no encetarem aquí la complicada qüestió del conflicte entre palestins i israelians, perquè el tema és el possible oportunisme electoral de la Sra. Colau, a costa del patiment aliè.

Al meu parer, molt encertats els comentaris dels srs. Jaume Bonet, Jaume Riu, Josep Navarro, Oriol Roig, i la majoria, perquè tots ofereixen diferents informacions i punts de vista.

M’agradaria aportar algun element més de reflexió, com són alguns enllaços:

Drets del col·lectiu LGTB al món. Observareu que els que ho castiguen (pot arribar a cadena perpètua o fins i tot pena de mort) NO són tots musulmans, però en són majoria. Israel és l’únic país de l’Orient Mitjà que té una legislació similar a l’europea.

https://ca.wikipedia.org/wiki/Legislaci%C3%B3_sobre_drets_LGBT_en_el_m%C3%B3n#%C3%80sia

Pena de mort al món, recull d’Amnistia Internacional:
https://www.es.amnesty.org/en-que-estamos/temas/pena-de-muerte/

Camps de refugiats al món. Resulta que els més grans no són els que surten diàriament a les noticies (sense que això minimitzi el patiment de ningú)
https://eacnur.org/es/actualidad/noticias/emergencias/dadaab-el-1o-de-los-8-campos-de-refugiados-mas-del-mundo

Són alguns exemples, ni de bon tros una llista exhaustiva. Ni tan sols incloc els drets de les dones a les diferents parts del món.

Ara creueu les dades: pena de mort, homosexualitat castigada, refugiats sense pràcticament drets, etc., amb les ciutats agermanades amb Barcelona:

https://ca.wikipedia.org/wiki/Llista_d%27agermanaments_de_municipis_catalans

De totes aquestes, l’única amb qui ha trencat relacions és amb Tel-Aviv, per sobre d’altres que contemplen penes de mort per a “delictes” com l’homosexualitat o estan augmentant les condemnes a mort, o… sacrifiquen els saharauis.

Sr. Delgado (7:17), segurament vostè té raó: no som prou generosos com per deixar de banda els nostres propis interessos (com tampoc no ho van ser els palestins), però si algú mostra un oportunisme electoral repugnant aquí, és la Sra. Colau. I aquests actes de càlcul egoísta i curt de mires, sovint ens arrosseguen a tots.

Carles Blas
Carles Blas
10.02.2023  ·  08:27

No se perquè perdem el temps parlant d’aquesta senyora de la que només em venen al cap epitets desqualificatius.

Dit això, si l’alternativa és Trias envoltat de la vella convergència, o qualsevol dels altres desvergonyits que seran candidats, millor anar a viure a arreu.

Blai Pié
Blai Pié
10.02.2023  ·  09:10

Això des de sempre ha tingut un nom: Populisme barat.

Joan Montagut
Joan Montagut
10.02.2023  ·  09:25

Ben d’acord amb el comentari del senyor Oriol Roig.

Berta Carulla
Berta Carulla
10.02.2023  ·  09:26

Aquesta és una guerra d’españa contra l’independentisme, és a dir contra Catalunya. Colau és una titella d’españa des dels atemptats d’estat islàmic a Catalunya.
No hi ha més.

JOSEP Mª NAVARRO
JOSEP Mª NAVARRO
10.02.2023  ·  09:50

Segurament és com dius Vicent. Perfecte¡¡ de les debilitats dels poders institucionals en fem triomfs de moltes coses, i sobretot dels moviments socials, i aquest cop des del moviment Boicot Sancions i Dseinversions (BDS) i de tota la gent que fem solidaritat amb Palestina, al menys des del famós concert de La Crida amb en LLuis LLach Ha estat aquest un gran triiomf, ja que un Ajuntament com el de Barcelona. trenca relacions amb Tel Aviv i amb el Govern racista de Netanyahu. Tenim l’oportunitat de tornar a denunciar el Règim sionista d’Apartheid. I així ho fem. Benvingudes les oportunistes com Colau, perquè del seu oportunisme en fem triomfs. Gràcies per l’editorial Vicent perquè podem tornar a parlar del racisme i del colonialisme sionista a la Palestina històrica. I per cert, aquest és un gran triomf del independentisme català perquè podem mostrar que seguim sent solidaris d’una nació anorreada pel colonialisme imperial blanc dels estats nació concebuts des d’Europa.

Albert Miret
Albert Miret
10.02.2023  ·  10:02

D’aquí al dia de les eleccions, veurem meravelles. Veurem meravelles perquè en un estat feixista de poder absolut -perdoneu la redundància-, la fantasia pel que fa al sofriment d’altri no té límits, sobretot si parlem en l’àmbit de la sinapsi o comunicació entre cèl·lules cerebrals i les seves interferències. El món dels cervellets polítics és tan petit que sovint no es pot veure ni amb microscopi electrònic, i ara a la Colau se li ha acudit que podria guanyar les eleccions si retires l’amistat de tots els ciutadans de Barcelona amb Israel. Primera pregunta: “Qui és aquesta dona per representar l’amistat o enemistat de tots els barcelonins”? És tan curta com per no veure que aquest robatori -amb abús de poder-, de sentiments personals li resultarà perjudicial?

JOSEP SOLÉ
JOSEP SOLÉ
10.02.2023  ·  10:18

Hi veig la típica “alcaldada”.

Lluís Paloma
Lluís Paloma
10.02.2023  ·  11:20

Vicent, ja sé que els mitjans esteu obsessionats amb l’ajuntament de Barcelona, però… per què tanta por a Ada Colau? Sobretot, segur que és el pitjor alcalde o alcaldessa dels Països Catalans? És l’ajuntament de Barcelona el que pitjor funciona o el que més inestabilitat pot generar ara mateix? I què en fem, la gent de llocs com l’àrea metropolitana, la Catalunya interior, el Païs Valencià o ses Illes? Segur que no cal descentralitzar? És cert que hi insisteixo molt, però sembla com si el Principat només consistís en Barcelona, i aquest és exactament el joc que Madrid i el gran empresariat afí volen que juguem. De passada, no és el primer cop que assenyalo que la partida de veritat s’està jugant a l’àrea metropolitana, i que el primer “round” serà a les municipals el 28 de maig.

Aleix Gaus
Aleix Gaus
10.02.2023  ·  11:26

Sospito que son aires electorals per tant és fan moltes maniobres fora de lloc

Joan Royo
Joan Royo
10.02.2023  ·  11:51

Qualsevol cosa pots esperar d’aquesta trepadora. Quan manipulava i exercia d’activista contra els desnonaments en realitat estava fent carrera, carrera que no s’estudia a les universitats. Volia el títol de batlessa i el va aconseguir amb males arts, ajudada per les clavegueres espanyoles (campanya de mentides contra Trias) i acceptant el vot d’un racista, Valls. Contra Israel tot s’hi val i aquesta dona sense moral se n’aprofita.

pep gaya
pep gaya
10.02.2023  ·  11:54

Totalment d’acord amb el nostre director. De mica en mica aquesta alcaldessa inculta s’està carregant el cap i casal i la seva reputació internacional, davant la complaença dels enemics de Catalunya. Que l’ajudés a guanyar un individu tan sinistre com el Valls la delata, però que fes tàndem amb Collboni i amb una oposició tan feble com la d’en Maragall, inhabilita als tres només per continuar fent mal a la nostra ciutat. Delenda est Colau!

Lluis Molist
Lluis Molist
10.02.2023  ·  12:39

Cada dia que pasa es mes mala persona, no se que pensen els seus seguidors.
Una inculta depredadora, on no te on caura morta (aspecte economic)
Si tingues la minima decencia desapareixaria del mont fastigos de la politica.
Deu o Alà o qui volgueu ens ampari, en el futur ajuntament de Barcelona Collboni/Colau………quin parell de trepas…!!!

Pauli Morer
Pauli Morer
10.02.2023  ·  12:46

Tot el que fa aquesta senyora es degut al càlcul polític i al fanatisme, no passa d’aquí. Per cert, els que l’han portada a l’alcaldia, i no em refereixo als seus votants, i l’hi mantenen, s’ho haurien de fer mirar, i sobretot s’ho haurien de mirar els barcelonins a l’hora de votar.

Carme Tulleuda
Carme Tulleuda
10.02.2023  ·  13:12

Em faig creus de la gran quantitat d’insults que he llegit en molts comentaris dirigits a Ada Colau. M’ha sobtat i m’ha fet mal als ulls. Li diuen REPUGNANT, “AQUESTA POBRA DONA” TREPADORA, SENDE MORAL,
Els seus votants són “UNS POBRES D’ESPERIT”.
Trobo un nivell Intellectual i humà molt baix.
Jo crec que l’actual alcaldessa guanyarà molt vots. Els seus faran pinya i alguns que no pensaven votar-la ho faran. S’han format dos bàndols acarnissats i es tracta d’agafar posicions.
El tema israelià -palestí és molt “complicat” . S’ha d’haver llegit molt, viatjat molt, reflexionat molt, estudiat molt. Tot molt.
No “sabem res” del Tibet, dels camps de refugiats d’arreu del món, de les penes de mort a tants països (a EUA també, eh), de les persecucions als LGTBI, a les dones. Potser això no necessita tant? Això ho “entendrem” amb més facilitat. És més “fàcil”.
Em sap greu que Barcelona hagi trencat la germanor amb Tel-Aviv.
En el seu moment hi havia motius per aquesta germanor.
Una llista llarga d’intellectuals li va demanar a la Colau.

jaume vall
jaume vall
10.02.2023  ·  15:14

En resum.
En una república decent, mandats de dues legislatures per al servei públic.
Després, cadascú a casa seva, a escriure les memòries, i havent deixat un successor competent.
La resta, monarquies corruptes o repúbliques bananeres.

Mònica Vidal
Mònica Vidal
10.02.2023  ·  16:41

Politica! Tel Aviv és una ciutat eminentment laica. No sé pas què s’empatolla la sra. Colau. Encara fos Jerusalén però Tel Aviv? En fi, politica de baix nivell, poc imaginativa i emminentment populista. Espero que no guanyi. Ja no puc més!

Joan Torres
Joan Torres
10.02.2023  ·  19:55

Carme Tulleuda tot el que li diuen a LA GRAN BOTIFLERA de la colau encara es queden curts. Aquesta pajarraca només ha estat alcaldessa pels vots de la gent ignorant i dels antiindependentistas tot ben dirigit desde les clavegueres de l’estat castellà.

Jordi Camprubí
Jordi Camprubí
10.02.2023  ·  20:20

Si és que la senyora Clau llegeix, tinc els meus dubtes, li recomanaria alguns llibres sobre Israel, Palestina, el conflicte, Tel Aviv, i els llibres d’alguns autors israelians que n’hi ha i de bons. Justament ara li recomanaria un llibre que estic llegint “La guerra del retorno” La ignorància senyora alcaldessa es mala consellera.

Albert Ventura
Albert Ventura
10.02.2023  ·  21:55

Es que la Colau es mes de Dachau que de Tel Aviv.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any