Si voleu llegir millor VilaWeb, sense dificultats, us recomanem que actualitzeu la versió del navegador Safari que feu servir, o que useu un altre navegador (Chrome, Firefox...).
Si necessiteu suport, escriviu-nos a suport@vilaweb.cat o truqueu-nos al 689 344 437.
Ara que ha començat la temporada de bolets, us oferim una recull de receptes per a cuinar aquesta tardor.
1. Estofat de vedella amb patates i bolets
Un plat calent per a afrontar el fred que ja ha arribat. Neus Cuscó explica pas a pas com fer aquesta recepta clàssica de la cuina catalana. En aquest cas, es faran servir bolets variats secs, per tant, no cal que sigui temporada per a poder fer-la.
Coca de rovellons amb botifarra negra. Una recepta de la cuinera Mariona Quadrada.
També es poden fer receptes senzilles com una coca de rovellons i botifarra negra. L’elaboració consisteix a fer una mena de pizza de rovellons amb botifarra. Un plat que es pot tenir feta amb mitja hora.
Una altra recepta senzilla de fer són els palomins i albergínies arrebossades amb mel i sèsam amb salsa de tomàquet, formatge i herbes. Una recepta extreta del llibre La cuina dels bolets, de Sergi de Meià.
En aquest cas, Neus Cuscó ens ofereix una recepta per a gaudir al cap d’un temps. Proposa de fer una conserva de rovellons amb vinagreta. Si la feu ara, us la podreu menjar el mes que ve. La gràcia és fer-ne diversos pots per a menjar la resta de l’any els bolets d’aquesta temporada.
Aquest és un plat senzill ideal per a menjar durant la tardor. En aquest cas, Neus Cuscó diu que es pot fer servir una gran varietat de bolets: rovellons, ceps, gírgoles, rossinyols… Com més variants, millor.
Neus Cuscó ens presenta un rostit de temporada. Una recepta senzilla de fer, encara que requereix dedicar-hi temps i paciència, per tal de deixar fer xup-xup.
Del Lluçanès estant, en Ramon Erra ens explica la recepta que ha fet sempre la seva mare, l’Emília, al restaurant Cal Penyora. En aquest cas, l’Emília recomana de fer servir rovellons. Diu que els altres bolets poden desvirtuar el plat.
Neus Cuscó també ens ofereix una recepta clàssica: galtes de porc amb rovellons. En aquest cas, suggereix de fer les galtes desossades i guisades a la cassola. Els rovellons es convertiran en els millors acompanyants.
Aquesta funcionalitat és per als membres de la comunitat de Vilaweb.
Si encara no en sou subscriptors, cliqueu en aquesta pàgina per
veure'n els avantatges.