La salvaguarda del Molí Sarrampedra fa saltar la polèmica entre els edils populars i l’oposició

  • Es conservarà la part menys important del molí hidràulic fariner

VilaWeb
Redacció
04.05.2004 - 10:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El passat dimecres hi havia programada una Comissió Informativa d’Urbanisme a l’ajuntament de la ciutat. En arribar al punt quart sobre la reparcel·lació forçosa del Molí Sarrampedra es va deslligar la polèmica.

Segons va afirmar l’oposició arribats a aquest punt el president de la comissió es va posar nerviós i va començar a pujar el seu tó de veu, sobre tot quan la regidora del Bloc, Cristina Súñer, va formular-li una pregunta sobre per què l’ajuntament havia canviat per sorpresa l’informe sobre l’enderrocament del Molí.

Els edils de l’oposició van informar en roda de premsa que en un informe inicial es salvaguardava el molí, donades les al·legacions presentades, i que en el presentat en la Comissió Informativa ja no es contemplava la seua salvaguarda.

PSPV-PSOE, EU i Bloc sostenen que “l’actitud prepotent i les males formes” mantingudes pel president de la comissió, Vicent Parra i la seua invitació a que abandonaren la sala obligà a que els edils de l’oposició optaren per deixar la comissió. “Volem denunciar el comportament agressiu i el no respecte que es té cap a l’oposició, que no pensa com ell. denunciem una conducta reiterativa de crits i insults” va indicar Súñer.

Contràriament l’alcalde de la ciutat, Alfonso Rus, el arquitècte municipal, Antonio Vela i el mateix Vicent Parra van manifestar que no es va donar opció a exposar la proposta de l’equip de govern sobre el moli així com a explicar en quina mesura afectaven les obres al seu estat.

“Jo he estat molts anys en l’oposició i se que es munten aquestos altercats amb una finalitat”, afirmà Rus. Amb aquestes paraules es desestimava des de l’equip de govern l’actitud de l’oposició.

D’altra banda van explicar que el molí sofrirà una reestructuració “es salvarà la zona d’una planta on es posarà tota la maquinària hidràulica que conté el molí, salvar la resta és tècnicament inviable”, afirmà Vela.

L’equip de govern també va manifestar que “la sensibilitat dels socialistes davant l’enderrocament del molí es sospitosa, ja que ells mateixos al 1984 el van comdemnar a ser enderrocat per una iniciativa municipal”, va dir Parra.

Pel que fa a la seua actitud Parra afirmà que ell té eixe tó de veu. A més sentencià al voltant de l’abandó de l’oposició: “Cristina va posar en dubte la dignitat del tècnic i per això la vaig convidar a anar-se, però va ser Ortolà qui va animar a tota l’oposició fer-lo”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any