Mor als 87 anys d’edat el dibuixant Ramon Sabatés, autor dels grans invents del TBO’

VilaWeb
Redacció
19.01.2003 - 00:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El dibuixant Ramon Sabatés i Massanell (Llinars del Vallès), popularment conegut per la seva sèrie ‘Els grans invents del TBO’, va morir la pasada setmana als 87 anys en un asil de Sant Just Desvern després de patir una malaltia cerebrovascular durant diversos mesos. Sabatés, perit mecànic de professió, va guanyar bona part de la seva fama gràcies al personatge del professor Franz de Copenhaguen, els enginys del qual va il·lustrar al ‘TBO’ durant la dècada dels setanta i la primera meitat dels vuitanta, temps en què va publicar més de 1.000 invents.

No obstant això, l’obra de Sabatés abaça un ampli nombre de personatges, com el capità Microbi, Casemiro Noteví, Sinfufú Sindetikon, Pepe el Gitanillo i la família Sulfamida. A més, el dibuixant va col·laborar en publicacions com ‘La Vanguardia’ i el ‘Saturday Evening Post’.

Sabatés va posar a la venda els últims anys 55 dels seus originals per mitigar els seus greus problemes econòmics. Els seus dibuixos van ser adquirits pel Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona, que va organitzar una exposició de la seva obra l’abril del 2002.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any