Alfonso Grau dimiteix de número dos de Rita Barberà pel cas Nóos

  • Dues setmanes després de la decisió de l'Audiència de Palma de processar-lo

VilaWeb
ACN
16.03.2015 - 12:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El primer tinent de batlle de l’Ajuntament de València, Alfonso Grau, ha presentat avui la dimissió. El número dos de Rita Barberà ha pres la decisió un cop l’Audiència de Palma va processar-lo pel cas Nóos, i avui a migdia compareix per a donar explicacions. És la primera compareixença pública d’ençà de les resolució judicial, perquè fins ara havia estat de viatge de noces, fora de la ciutat.

Grau ha fet pública la decisió en una roda de premsa acompanyat de l’alcaldessa de València Rita Barberá. El vicealcalde ha remarcat que marxa per evitar que la situació afecti el partit i a la seva família. Alfonso Grau ha dit que es defensarà perquè ‘resplendeixi la veritat’, ha remarcat la seva honradesa i ha afegit que la causa contra ell és ‘una cacera política’.

Alfonso Grau ha dit que marxa ‘per una acusació política’ però ‘amb la consciència tranquil·la d’haver desenvolupat la meva tasca amb dignitat, transparència i honradesa’. La mà dreta de Barberá ha afegit que els qui l’acusen ‘saben que no sóc culpable de res, res he firmat, res he contractat i mai he tractat amb els membres de l’Institut Nóos. No hi ha ni un sol paper, ni un correu electrònic ni un whatssap’.

Grau s’ha mostrat ‘fart de ser el pim pam pum’ i ha dit que marxa ‘amb la consciència tranquil·la’ perquè ni el jutge Castro ni el fiscal Pedro Horrach han trobat cap delicte de què acusar-lo després de molts anys d’instrucció.

El vicealcalde ha dit en diverses ocasions que es tracta d’un procés polític que ha provocat patiment en la seva família i que ha estat impulsat pel grup municipal socialista contra ell. ‘Aquests són els principis del PSPV-PSOE i amb aquests aspiren a governar, espero que els ciutadans ho tinguin present’, ha dit.

El número dos del consistori ha finalitzat la seva intervenció agraint l’alcaldessa Rita Barberá la seva confiança i ‘el haver-me donat l’oportunitat d’haver participat en el canvi més gran que València ha tingut en els darrers 100 anys’.

Després de les seves paraules Barberá i Grau s’han abraçat afectuosament. L’alcaldessa de València s’ha adreçat als mitjans i ha comparat el vicealcalde amb Winston Churchill tot assenyalant que ‘els grans homes assumeixen amb responsabilitat les grans dificultats i també les grans injustícies, aquest és el cas’.
‘Està demostrant que el sentit de la responsabilitat va més enllà de l’exigible’ ha afegit Barberá, que ha remarcat que la decisió l’efectua perquè ‘res ni ningú pugui trencar la confiança que els valencians han dipositat en nosaltres’.

La batllessa s’ha mostrat convençuda que ‘es farà justícia’ amb Grau, que l’ha definit com ‘un senyor amb tots els sentits de la paraula’.

La causa

L’Audiència de Palma va estimar el passat 2 de març el recurs interposat pel grup municipal del PSPV-PSOE a l’Ajuntament de València contra la decisió del jutge del ‘Cas Nóos’ de no incloure en l’acte d’apertura de judici el vicealcalde de la ciutat, Alfonso Grau.

L’Audiència revocava així l’acta i incloïa Grau en el procés per un presumpte delicte continuat de prevaricació administrativa, malversació de cabals públics, frau a l’administració, tràfic d’influències i falsedat en document oficial.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any