Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  24.09.2014  12:44

Van Rompuy insisteix en la via Barroso

Diu que la democràcia no pot servir per a canviar fronteres

Men?ame
 

El president del Consell Europeu, Herman Van Rompuy, segueix discurs de Barrosso sobre el cas català. 'La democràcia no pot servir per a canviar fronteres': aquesta fou la resposta de Van Rompuy a Carles Boix, membre del Consell Assessor de la Transició Nacional (CATN), en un sopar a la Universitat de Princeton. Ho ha explicat Boix en el seu compte de Twitter. Abans Albert Royo, secretari general del Consell de la Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat), havia suggerit a Boix que demanés a Van Rompuy sobre la situació Catalunya. 

Boix, professor de política de la Universitat de Princeton, en conclou: 'La lliçó escocesa i la declaració de Cameron no signifiquen res' per a Van Rompuy.

L'anterior president de la Comissió Europea, José Manuel Durão Barroso, havia insistit en aquesta línia sobre les conseqüències de la declaració d'independència d'un territori membre de la Unió.

A més, durant el sopar Van Rompuy va dir sobre el 9-N: 'La constitució espanyola no permet referèndums d'aquesta mena.' A més, va assegurar que estava al cas de la intenció del govern espanyol d'impugnar la convocatòria al Tribunal Constitucional espanyol.

Informació relacionada:

Un estudi de la Universitat d'Oxford desmunta les tesis de Barroso sobre la independència – 09.07.2014

Sala i Martín acorrala Barroso a Davos sobre la independència de Catalunya  02.02.2014

Men?ame