Jaume Sastre atura la vaga de fam després de quaranta dies

  • La seva salut havia arribat a una situació d'alt risc · El mestre i el grup de suport retreuen l'actitud 'irracional i inhumana' de Bauzá

VilaWeb
Redacció
16.06.2014 - 16:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Jaume Sastre ha aturat la vaga de fam que va començar avui fa quaranta dies en defensa d’una educació digna en català. Així ho ha anunciat el grup de suport en una compareixença de premsa en què el mestre de Llucmajor no hi ha estat present a causa del delicat estat de salut, que era des d’ahir en una situació límit d’alt risc. Per això la família, la gent més propera i també molta gent que s’ha solidaritzat amb la causa, li havien demanat que aturés la vaga. 

Ho fa sense haver aconseguit el propòsit principal, que era que el govern de José Ramón Bauzá acceptés de dialogar amb la comunitat educativa, que és en peu de guerra des del principi de curs pel polèmic decret de trilingüisme que margina el català a les aules. 

El grup de suport de Sastre condemna l’actitud ‘sorda, irracional, insensible i inhumana de José Ramón Bauzá’, que s’ha ‘obstinat a desatendre una proposta tan sensata i senzilla com la d’optar per la via del diàleg i el consens en matèria educativa’. 

Tot i que Sastre aturi la vaga, el grup de suport recorda que ‘la lluita continua’. Sastre començarà ara la recuperació en la mateixa Casa Llarga que l’ha acollit durant la vaga, ‘sota la direcció i assessorament dels mateixos metges que l’han atès fins ara’. 

Mostres de suport d’arreu del país

Durant aquest temps, Sastre ha rebut mostres de suport de tota mena, que també es van fer visibles dissabte en la manifestació de Som Escola a Barcelona. De fet, ell mateix va publicar una carta al seu dietari de +VilaWeb adreçada als manifestants i encoratjant a mantenir viva la defensa de la llengua i l’escola.

L’empitjorament de la seva salut també es va fer notar dijous passat, durant una entrevista en directe a TV3. A mitja intervenció, la fatiga va obligar-lo a cedir la paraula al seu company, Biel Majoral.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any