Notícies

Dimarts  25.02.2014  06:00

Autor/s: Liz Castro i Josep Casulleras Nualart

Àlex Fenoll: 'No donaré la mà a algú que no ens respecta'

Entrevista amb el responsable de Shareisfashion, que ahir es negà a donar la mà a Felipe de Borbó

Men?ame
 

Àlex Fenoll, un empresari que assisteix al Mobile World Congress, es va negar a saludar Felipe de Borbó ahir al matí. En una entrevista a VilaWeb, explica el motiu i el significat del seu gest: 'Ha estat per coherència amb mi mateix, i d'autoestima al nostre poble. Som en un moment en què hem cremat les galeres, és el moment dels gestos. Els ho hem de dir, i els ho hem de dir a la cara. Ho han de saber. Si no ens respecten les nostres garanties democràtiques, no som amics d'ells. Quan m'ha dit "amic", li he respost: "No ets amic meu. Seràs amic meu quan em respectis." No li donaré la mà a una persona que no ens respecta.' Àlex Fenoll és director general de l'empresa responsable de la xarxa Shareisfashion.

Aquesta és l'entrevista en vídeo a Àlex Fenoll:

Felipe de Borbó, en una comitiva en què hi havia també el president de la Generalitat, Artur Mas, i el conseller d'Empresa, va anar saludant els assistents, però Fenoll s'hi va negar: 'No us vull donar la mà, perquè no ens deixeu votar', li etzibà. Vegeu el vídeo de l'incident.

(Vídeo: Àlex Fenoll.)

'Venia la comitiva i ens han dit que ens poséssim ferms', explicava Fenoll a VilaWeb. I continuava: 'No li he volgut donar la mà, i ha marxat. Però després ha tornat, i m'ha dit en català que l'havia de saludar per educació. "Per educació, m'hauries de saludar, amic", m'ha dit. I jo li he dit que no era amic seu, i que no li donaria la mà perquè no ens deixaven votar. "M'hauries de donar la mà igualment", m'ha respost. I li he dit que no.'

Fenoll va dir que, després, Mas i Puig li van fer una forta encaixada, i que una responsable de protocol se li va atansar i li va donar les gràcies.