Acomiadament polític al Diari de Sabadell

  • Antonio Santamaria, periodista sabadellenc, hauria estat acomiadat del mitjà local pel seu punt de vista crític amb l'actuació del govern municipal

VilaWeb
Redacció
30.10.2013 - 10:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Arrel d’aquest acomiadament s’ha posat en marxa una campanya que denúncia la manca de llibertat d’expressió a la ciutat i la pressió exercida sobre els mitjans locals des de l’arribada de Bustos al govern. Formacions polítiques, sindicats i entitats diverses de la nostra ciutat signen un comunicat en solidaritat amb Antonio Santamaria i altres periodistes de la ciutat que posa de manifest ‘el desprestigi i l’opacitat’ dels mitjans de comunicació locals. En el darrer curs Antonio Santamaria, juntament amb el periodista Jordi de Arriba, va publicar una crònica del model corrupte que ha implantat Manuel Bustos i el PSC al govern municipal. El llibre editat per iSabadell ‘el Final de l’era Bustos, més enllà del cas Mercuri’ hauria estat una de les peces claus pel definitiu acomiadament del periodista, qui assegura ‘ja feia temps que el diari rebia pressions per deixar-me al marge del mitjà’. El Diari de Sabadell al·lega que els darrers acomiadaments que ha efectuat han estat exclusivament per causes econòmiques.

Antonio Santamaria treballava en col·laboració amb el Diari de Sabadell des de 1995. El mateix periodista explica com ja hi havia hagut anteriorment pressions de l’ex-alcalde a la direcció i gerència del mitjà pel seu acomiadament. ‘Aquesta vegada, les pressions s’han fet efectives’, expressa Santamaria, que ha decidit emprendre una procés legal contra el diari local i ha realitzat una demanda laboral als jutjats, al·legant pressions polítiques.

‘Per la llibertat d’expressió’

Partits com l’Entesa, la CUP, ERC, ICV entre d’altres, sindicats i col·lectius dels moviments socials de la ciutat (PAHC, FAV, FAIV, ALLAC) signen un manifest que ha estat publicat aquesta setmana en un blog que denúnica la manca de llibertat d’expressió i d’independència dels periodistes als mitjans locals de la ciutat.

En aquest blog, es mostra la solidaritat amb Santamaria arrel del seu acomiadament i s’acusa directament al PSC i l’exalcalde Manuel Bustos d’exercir un ‘estricte control’ sobre els mitjans públics i privats de la ciutat ‘vulnerant, així,  la llibertat d’expressió i el dret de la ciutadania a disposar de tota la informació’.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any