El vídeo de l’home que travessava volant la roca Foradada de Montserrat

  • El noruec Alexander Polli publica les imatges del salt BASE més arriscat que s'ha fet

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
16.04.2013 - 19:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Quina sensació deus tenir quan passes volant a través de la roca Foradada de Montserrat, en caiguda lliure a més de 250 quilòmetres per hora? El paracaigudista noruec Alexander Polli ho va fer el mes de desembre, i al febrer se’n van publicar algunes fotografies i en van transcendir, sense permís seu, imatges en vídeo. El seu equip les va fer desaparèixer de la xarxa. Fins avui, que ha publicat el vídeo oficial amb les imatges enregistrades per les càmeres que duia ell mateix damunt, i és espectacular. Segurament és el salt BASE més arriscat que s’ha intentat mai.

A més del vídeo difós per Polli, el canal Jukin Video ha publicat en exclusiva unes noves imatges del vol a través de la roca Foradada. Són aquestes:

El complicat part del vídeo

El mes de desembre, Polli va preparar el salt i l’enregistrament amb personal del seu equip. També l’hi ajudaren alguns afeccionats al salt BASE a Catalunya, amb qui va coordinar la logística del salt, que va fer des d’un helicòpter. Les imatges enregistrades es van desar per preparar aquest vídeo sobre el vol a través de la Foradada que avui es fa públic.

Però ja hi havia gent que n’estava al cas, i va córrer la brama que hi havia imatges en vídeo que demostraven la gesta. Algú les va publicar a YouTube, però la gent de l’equip de Polli les va fer retirar. Per la xarxa va continuar circulant un vídeo, que es podia veure a Facebook. Però també va ser retirat. Els seguidors s’han esperat fins avui per poder veure les imatges d’aquest salt.

Un expert mundial en salt BASE

Alexander Polli és un dels experts d’aquesta modalitat de paracaigudisme d’àmbit internacional. Hi ha enregistraments de salts seus que et deixen bocabadat. Com ara aquest:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any