El bisbe Tauadros, nou papa de l’església copta

  • Avui s'ha fet l'anomenada 'loteria de l'altar' a la catedral del Caire

VilaWeb
Redacció
04.11.2012 - 13:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El bisbe Tauadros ha estat elegit avui nou papa de l’església ortodoxa copta. El 17 de març passat es va morir el papa Shenouda III, i han calgut quasi vuit mesos perquè aquesta església cristiana fundada a Egipte el segle I elegeixi el successor.

Avui, a la catedral copta d’Abassiya del Caire, s’ha fet la sacra elecció a sort o loteria de l’altar, en què un nen amb els ulls tapats ha tret d’una urna de plata el paper amb el nom del cent dinovè patriarca. La tradició es basa en la idea que és Déu qui elegeix el candidat a través d’una mà innocent.

L’arquebisbe Pachomios ha exercit de pap aen funcions des de la mort de Shenouda, i ara començarà el procés de transició, que s’allargarà fins a la cerimònia del 18 de novembre, on el bisbe Tauadros assumirà oficialment el càrrec de papa d’Alexandria i de Tota Àfrica sota el nom de Tauadros II. Esdevé així el líder espiritual de la comunitat copta d’Egipte, de la qual formen part entre un 6% i un 10% dels 83 milions d’habitants.

La minoria copta d’Egipte és la comunitat cristiana més important de Llevant i la principal minoria a Egipte. La majoria són membres de l’Església Copta d’Alexandria, però també de l’Església Catòlica Copta. Els coptes habiten a Egipte i també al Sudan i Síria, principalment.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any