Redescobrint Jordi de Sant Jordi

  • Roger Mas recita 'Deserts d'amics'

VilaWeb
Redacció
11.07.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’editorial Barcino ha encetat una col·lecció nova ‘Tast de Clàssics’ que vol destacar la qualitat i la coloració literària dels grans autors de la literatra catalana antiga des d’una mirada contemporània. Per celebrar l’inici d’aquesta aventura van convidar set cantautors a recitar poemes de Jordi de Sant Jordi, que recull el primer llibre d’aquesta col·lecció, a l’esglèsia romànica de Sant Pau del Camp.

L’editorial Barcino ha encetat una col·lecció titulada ‘Tast de Clàssics‘, que vol acostar al públic actual els grans autors de la literatura catalana antiga. El primer títol que ha aparegut és una antologia de la poesia de Jordi de Sant Jordi, en una versió actualitzada a càrrec de Carles Duarte. Per celebrar l’inici d’aquesta aventura, el segell va convidar, dijous dia 7 de juliol, set cantautors que tenen en el seu repertori algun poema de Jordi de Sant Jordi a recitar poemes del llibre, a l’església romànica de Sant Pau del Camp.

Carles Duarte, que és poeta i director de la Fundació Carulla, impulsora de l’editorial Barcino, va presentar l’acte i va reivindicar Jordi de Sant Jordi com una figura crepuscular del món trobadoresc. Duarte va dir que era un poeta desconegut potser perquè escrivia en occità literari, i que aquesta era una bona ocasió per a gaudir de la bellesa i la intel·ligència de les seves composicions. A més, va recordar que, tot i tenir una vida curta, Jordi de Sant Jordi va musicar i cantar els poemes que escrivia.

Roger Mas, Miquel Pujadó, Lidia Pujol, Anna Roig, Mariona Sagarra, Josep Tero i Pere Vilanova van ser els encarregats de recitar Jordi de Sant Jordi. Com va dir Duarte, amb aquest recital ‘algunes de les millors veus de la nostra cançó honoren Jordi de Sant Jordi oferint-li la seva veu.’ VilaWeb va enregistrar el recital i l’anirà oferint de mica en mica, cantant per cantant.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any