Els afeccionats de l’Espanyol homenatgen Dani Jarque a la porta 21 de l’estadi nou

  • Demanen que porti el seu nom · El capità de l'equip va morir-se ahir d'un atac de cor · Polítics catalans traslladen el condol a la família

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
09.08.2009 - 12:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Afeccionats de l’Espanyol s’apleguen des d’ahir a la nit davant de la porta 21 (número del dorsal de Jarque) de l’estadi nou Cornellà-el Prat per retre homenatge al capità de l’equip, Dani Jarque, mort ahir d’un atac de cor a l’hotel de Florència on l’equip passava l’estada de pretemporada. Espelmes, bufandes i fotografies recorden el jugador de vint-i-sis anys, designat capità per aquesta temporada. La seva mort sobtada ha commocionat l’esport.Un dels seus companys, Ferran Corominas, va trobar Jarque inconscient a l’habitació de l’hotel ahir al vespre, quan el va anar a buscar perquè no baixava a sopar. Tot i ser traslladat a l’hospital, no va ser possible de reanimar-lo.

Mostres de condol

Molts ‘periquitos’ s’han acostat al nou estadi del Cornellà-el Prat per retre homenatge a Jarque. També internet serveix per expressar el condol dels seguidors de l’Espanyol, molts dels quals demanen que el nou estadi porti el nom del capità del club. ‘Jarque continuarà viu als nostres cors, es mereix que l’estadi porti el seu nom. Seria el millor detall que podríem tenir cap a un jugador que ho ha donat tot pel nostre club i que ens deixa de manera tan injusta’, diuen als fòrums de FuerzaPerica.

El president del club, Daniel Sánchez Llibre, ha reconegut que aquests eren uns moments difícils de superar. Sánchez Llibre anirà demà a Florència per agilitar al màxim els tràmits per a la repatriació del cos de Jarque.

La Federació Catalana de Futbol ha decretat tres dies de dol per la mort de Jarque i ha demanat a tots els clubs que facin un minut de silenci en tots els partits amistosos que es disputin aquests dies, tal com ahir es va fer al Mestalla. Per la seva banda, el president del Barça, Joan Laporta, va lamentar ahir els fets i va transmetre el condol del Barça a la família de Jarque i a l’Espanyol.

L’entrenador del Vila-real, Ernesto Valverde, que va dirigir Jarque a l’Espanyol, es va mostrar molt afectat per la notícia, sobretot perquè el noi era un jugador molt fort, molt sa i molt important al vestuari. ‘Era una persona molt forta, però la vida és com és, i a vegades et dóna aquestes sorpreses desagradables’, va dir Valverde, que també va lamentar la mort d’una persona que ‘tenia tota la vida per endavant.’

El vice-president del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, també ha lamentat la mort de Jarque i ha traslladat el condol als afeccionats de l’equip, la junta directiva i familiars. El vice-president s’ha referit a la mort del nou com ‘la pèrdua d’un jugador que representa tota la força i la il·lusió’ de la nova etapa de l’Espanyol.

El president de CiU, Artur Mas; el secretari general d’ICV, Joan Herrera; la president del PP català, Alicia Sánchez Camacho; i el secretari d’organització del PSC, José Zaragoza, han traslladat el condol a la familia del futbolista. Mas ha lamentat que una persona ‘tan jove i tan plena de vida, amb aquestes condicions físiques, orgullós d’haver assumit la capitania, hagi perdut la vida d’aquesta manera.’ Sánchez Camacho ha destacat que aquesta era una ‘pèrdua enorme per al món del futbol i de l’esport en general.’ Herrera s’ha mostrat impactat per la ‘tràgica’ mort, i Zaragoza ha transmès, en nom de l’executiva del PSC; el suport als afeccionats de l’Espanyol.

El batlle de Barcelona, Jordi Hereu, ha fet arribar avui el condol i ha recordat l’entrega amb què havia jugat Jarque, que va fer tota la carrera esportiva a l’Espanyol.

El camp del Mestalla va fer ahir un minut de silenci durant el descans del partit entre el València i l’Arsenal (2-0) en record a Jarque, i els jugadors del Barça han portat un braçalet negre durant el partit d’aquesta matinada amb el Chivas (1-1).

Jugador de la pedrera

Nascut a Barcelona el 1983 i a punt de ser pare (ho hauria estat el mes que ve), Jarque es va formar a l’Espanyol, on jugava des que tenia dotze anys. Amb els colors blanc-i-blaus va debutar en el primer equip lany 2002. En el seu palmarès, hi figuren una Copa (2006) i el subcampionat de la Copa de la UEFA (2007), a més de ser campió d’Europa sub19 (2992).

L’Espanyol, que havia de disputar un partit amistós avui contra el Bolonya, va suspendre immediatament la ronda per Itàlia per tal de poder tornar avui mateix a Barcelona.

‘Treballador, lluitador, decidit, valent i amb unes qualitats futbolístiques en les quals s’intuïa, ja des de petit, que s’amagava un autèntic fenomen. I discret en el tracte, reservat, moderat, seriós i, per damunt de tot, formal, un d’aquests adjectius que per si sols dibuixen a la perfecció el caràcter d’una persona que es presumeix extraordinària’, diu el club en un comunicat penjat a la web.

A la web també hi ha el comunicat fet públic ahir per l’Espanyol, en què es confirma que la causa de la mort de Jarque va ser una asistòlia no desfibril·lable: ‘Els serveis mèdics han seguit amb el protocol de RCP, administrant adrenalina i atropina durant una hora, però el cor del jugador no ha reaccionat, per la qual cosa finalment s’ha determinat la seva mort. El RCD Espanyol, trencat també pel dolor, vol posar-se a l’absoluta disposició de la família del nostre capità Dani Jarque, a qui fa arribar l’abraçada més sentida.’

Enllaços
YouTube: vídeos d’homenatge a Dani Jarque.
FC Barcelona: La plantilla se suma al dolor per Jarque.
Vila-real CF: El Vila-real CF s’unix al dolor del RCD Espanyol.
València CF: Condolencias del Valencia CF por el trágico fallecimiento de Daniel Jarque.
Europa Press: L’afició de l’Espanyol demana a través d’internet que el nou estadi s’anomeni Daniel Jarque.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any