25.02.2007 - 06:00
Farina, mantega, sucre, ous, matafaluga i uns quants ingredients més són els que es fan servir per elaborar els borregos, els dolços típics de Cardedeu que han agafat fama més enllà de les seves contrades. Des d’ara, tenen pàgina web, des d’on se’ns convida a conèixer-ne els secrets, la història i receptes que es poden fer amb aquests dolços tan especials. La història dels borregos té un origen incert. Tot i que es té constància que els flequers de l’edat mitjana ja en feien, la primera referència documental és del 1830.A Cardedeu, els flequers més antics dedicats a aquesta especialitat són la pastisseria Domingo Vila que, segons diuen, n’elaboren des del 1770, amb la saviesa de sis generacions a l’obrador. Però altres pastisseries, com la Fleca Vella, també han contribuït a popularitzar-los.
Tan conegut s’ha fet aquest dolç, que cada any se celebra a Cardedeu, durant la fira de sant Isidre, un concurs mundial de menjadors de borregos que aplega una bona colla de llaminers. L’últim guanyador, José M. Alonso del Val, va cruspir-se l’any passat 773 grams d’aquest dolç. Els interessats a participar en el certàmen poden llegir les bases Gastronomia i restaurants.