El primer campionat mundial d’scrabble en català es fa avui i demà a Viladecavalls

  • VilaWeb en farà seguiment des d'un bloc i emetrà diumenge la final

VilaWeb
Redacció
07.05.2005 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui i demà Viladecavalls, al Vallès Occidental, acull el primer campionat mundial d’scrabble en català, des de dos quarts d’onze del matí d’avui i fins un quart de set de la tarda de diumenge, quan es lliuraran els premis, els millors jugadors i jugadores d’scrabble de tot el món s’aplegaran a la biblioteca municipal Pere Calders per a demostrar les seves arts amb les paraules. S’hi han inscrit una cinquantena de persones, experts atrevits en aquest joc i que aspiren a ser els campions mundials d’scrabble i rebre el primer trofeu, sis-cents euros, o ser subcampions, i rebre’n tres-cents. A més a més, els deu primers classificats rebran una col·leccció de dvd en català i els vint primers classificats, diccionaris per a seguir esmerçant esforços.

Tot això VilaWeb us ho anirà explicant en un bloc, i a més a més, diumenge, es retransmetrà la final, que es farà a primera hora de la tarda.

L’scrabble és un joc de taula que es basa en la llengua, en combinar lletres per a fer i desfer paraules. Fou creat el 1938 als Estats Units, per un jove arquitecte, que poc s’imaginava l’èxit que trindria el joc que, lluny de ser una activitat civilitzada i cerebral, és una guerra de mots en què es competeix de manera ferotge per ser el jufgador més lúcid i ràpid en el camp del lèxic. A l’scrabble s’hi pot jugar en més de trenta llengües, i ha esdevingut el més popular dels jocs basats en les habilitats lingüístiques.

Enllaços
Web del campionat, on hi trobareu detalls, el programa i més informació sobre el joc.
Blocs a MésVilaWeb: I Campionat Mundial Scrabble en Català.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any