Josep Roca

Arxiu
06.03.2022

Vi amb arrels

El sommelier Josep Roca, del Celler de Can Roca, ens parla del projecte d’elaboració de vins i esperits lligats a paisatges naturals, que va començar ara fa set anys

El sommelier Josep Roca, amb les damajoanes plenes de destil·lats i aiguardents.
02.03.2022

El vi com a millor amic de l'home (segons Arnau de Vilanova)

L'editorial Vibop publica per primera vegada en català 'El llibre dels vins', d'Arnau de Vilanova, que es va presentar ahir al Celler de Can Roca

24.11.2020

Josep Roca (Celler de Can Roca) o com afronta la crisi un dels restaurants més prestigiosos del món

Entrevistem el cap de sala, sommelier i copropietari del Celler de Can Roca · Reflexiona sobre la crisi i la situació que ha d'encarar el sector, alhora que exposa un seguit de desafiaments, que ja tenim aquí

Josep Roca (fotografia: Òscar Pallarès).
03.10.2020

Els desafiaments de la gastronomia a l’hora de superar la crisi

El FHG Fòrum ha reflexionat sobre el moment que viu el sector de la gastronomia, l’alimentació i el turisme i sobre el futur

Un moment de la ponència del somelier i co-propietari del Celler de Can Roca al FHG Fòrum.
08.12.2019

Vins de fang, vins de foc, emergència climàtica

Sobre l'emergència climàtica, la COP25 i sobre els vins que va servir el Celler de Can Roca en l'àpat de mandataris que va obrir la cimera

La devastació del riu Francolí, la solidaritat dels veïns de l'Espluga. Recuperant les ampolles del vi Rendé Masdéu del fang.
23.06.2018

La música i el vi

Divendres vinent començarà una nova edició del Vinyasons, un cicle de concerts d'estiu, enmig de les vinyes i dins dels cellers

06.01.2018

Josep Roca: biodiversitat, policultiu i vins de gel (i III)

Tercer i últim lliurament del tast ‘Vins i incendis. Policultiu. Vins de foc i de gel’, que el sommelier va oferir al Fòrum Gastronòmic de Girona

30.12.2017

Josep Roca: canvi climàtic, incendis, vins de foc (II)

Continuem relatant el tast ‘Vins i incendis. Policultiu. Vins de foc i de gel’, que va oferir el sommelier del celler de can Roca, dins el Fòrum Gastronòmic de Girona

23.12.2017

Josep Roca, cap a una consciència ecològica des del món del vi (I)

Transcrivim el tast que el sommelier Josep Roca va donar dins del Fòrum Gastronòmic de Girona 2017, amb el títol ‘Vins i incendis. Policultiu. Vins de foc i de gel’

05.11.2017

Vi de vida circular

Sobre un tast amb Josep Roca, de vins de més de vint anys d’Alella Vinícola, que no havien estat pensats per envellir

21.05.2017

Teoria dels colors

Poemes de Palau i Fabre, els colors del vi i la transparència obscura que ens revela Josep Roca

16.01.2017

Josep Roca, o el desaprendre en el món del vi (i segona part)

Fa pocs dies vam publicar la primera part de l’entrevista al sommelier i copropietari del Celler de Can Roca. Ara us oferim la segona i última part, dedicada sobretot al seu llibre ‘Rere les vinyes’

09.01.2017

Josep Roca, més enllà de la cultura del gust

Entrevistem el sommelier del Celler de Can Roca, un personatge amb una sensibilitat afinada, uns valors i uns coneixements envejables, que el fan un home respectat internacionalment en l'àmbit vinícola i el duen a l'avantguarda del món del vi

22.11.2016

El Celler de Can Roca o com tocar la lluna fent un calidoscopi

Fins el 23 d'abril es fa al Palau Robert de Barcelona l'exposició 'El Celler de Can Roca, de la terra a la llunya', que commemora els trenta anys de la creació del restaurant

19.11.2016

Josep Roca i la força de fixar el moment que viu el món del vi

El sommelier Josep Roca i la psicòloga Imma Puig fan un retrat intens, extens i emocionant del moment que viu avui el món del vi al món, a través de dotze cellerers, al llibre ‘Rere les vinyes’ · Entre la crònica i el reportatge, us relatem l’acte de presentació del llibre, històric, perquè va reunir alguns dels elaboradors més prestigiosos del món i es va concebre com ‘La festa de les persones del vi’

16.10.2016

Wine & Culinary 2016, una paleta de colors per al maridatge

Tercera edició internacional, impulsada pel celler Torres, es va centrar en el vi i les cuines del món

04.06.2016

'Retrats de Vi' o la vitalitat d'una nova generació vinícola

La Universitat Rovira i Virgili impulsa una col·lecció de reportatges dedicats a joves enòlegs escrits per Ruth Troyano. El Sommelier Josep Roca ha presentat el projecte a Barcelona

28.11.2015

Josep Roca, un tast de grans vins sentits i amb sentit

Crònica del tast ‘Sis vins sentits’ realitzat pel sommelier del restaurant El Celler de Can Roca, dins el Fòrum Gastronòmic de Girona

Junts encara podem anar molt més lluny. Amb VilaWeb.

Fes-te’n subscriptor i construeix amb VilaWeb el nou diari que els Països Catalans necessiten ara.
Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes
Ara també ens pots ajudar fent una donació única.
Fer una donació
a partir de 10 €