Com s’han de llegir les enquestes?
De moment la campanya és ben encarrilada per a l'independentisme i les enquestes confirmen la tendència: la majoria absoluta és a l'abast i Salvador Illa no es desenganxa prou per a estar tranquil
L'escriptor Jordi Puntí, que torna a la novel·la després de catorze anys, guanya el premi Sant Jordi amb un homenatge a la ficció centrat en el popular músic gironí
Propietari dels restaurants Alkímia i Al Kostat, entre més locals, el cuiner Jordi Vilà parla sense embuts sobre la seva pròpia vivència dins l’alta cuina
L’arribada a les pantalles del ‘Napoleó’ de Ridley Scott coincideix amb la traducció al català de tres grans obres literàries que en ressegueixen l’època
S'escau el 125è aniversari del naixement del poeta Marià Manent, durant dècades director literari de l'editorial Joventut, que també fa anys
El xef de l'Alkímia i Alkostat es proposa de tornar l'escudella a totes les cases i fer que la nostra sopa es pugui menjar, fins i tot, pel carrer
L'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició ha homenatjat aquesta setmana Mey Hofmann, la fundadora de l'escola de cuina i el restaurant que porta el seu nom, reconegut amb una estrella Michelin
Parlem amb la cuinera Carme Ruscalleda amb motiu de la presentació del seu nou receptari, ‘La paella pel mànec’
Aviat s'escaurà el centenari de Jorge Semprún, l'escriptor en francès i ministre espanyol que sempre es va considerar un deportat al camps nazis
El crític d’art Daniel Giralt-Miracle publica ‘Guspires de memòria’, un document apassionant sobre la cultura catalana al segle XX
Ens acostem al nou bar Pinotxo, que ha obert al mercat de Sant Antoni de Barcelona
L'editorial Fragmenta proposa a deu autors contemporanis de reflexionar entorn del decàleg, peça fonamental de la nostra tradició intel·lectual, d'un punt de vista actual
Fundada per Miquel Boadas l'any 1933, la cocteleria del carrer dels Tallers és una de les més antigues d'Europa i del món
L'exposició "Picasso a la retina. Retrats d'artistes catalans" reivindica la catalanitat d'adopció de Picasso i la seva relació amb els artistes catalans
El cuiner Sergi de Meià acaba d'obrir Banquet, el seu nou projecte a Barcelona després del tancament del restaurant que portava el seu nom · Parlem de la seva trajectòria, marcada per l'arrelament a la terra, a la cuina catalana i a la família
Destino publica 'La inflació alemanya', les cròniques que Josep Pla va escriure per a la Publicitat com a corresponsal a Berlín · Va ser testimoni de la crisi i va poder veure de prop Adolf Hitler
D'ençà de fa cinquanta-tres anys, el restaurant Ca l'Isidre ha estat una referència de cuina de producte i un espai emblemàtic de Barcelona
De la memòria sentimental gastronòmica de Vázquez Montalbán en resta ben poca cosa, tot i que segur que ens recriminaria que no féssim una lectura política de la cuina catalana actual
‘La veritat literària de Teresa Pàmies’, de Montserrat Bacardí, ressegueix la vida i l’obra de l’escriptora de Balaguer, marcada per l’exili i el compromís polític
Ben diferents de tarannà i de llenguatge, Picasso i Miró van estar lligats per una amistat que va durar cinc dècades · Una gran exposició a la Fundació Miró i al Museu Picasso en fa memòria, ara que s’escauen els cinquanta anys i els quaranta anys de les morts respectives
‘La cuina del Consolat de Mar’ mostra com el patrimoni culinari del Principat, País Valencià i les Illes es va enriquir amb el comerç i l'intercanvi mediterrani · Els autors són els xefs Sergi de Meià, Miquel Calent i Lucía Murillo
El pròleg a ‘L’altre regne’, d’E. M. Forster, demostra la gran qualitat com a lector, escriptor i crític de Vicenç Pagès Jordà
Edicions Proa recupera 'Terres de l'Ebre', de Sebastià Juan Arbó · L'any 1932 va ser saludat com el primer autor que s'ocupava literàriament d'aquest territori, que va batejar
A la llegenda literària de la Costa Brava, s'hi afegeix la Residència Literària Finestres de la Casa Sanià, a Palamós, on Truman Capote va escriure 'A sang freda'
Carles Jordi Guardiola edita 'L'inoblidable viatge a Grècia' del poeta Carles Riba, inspiració d'alguns dels seus poemes més coneguts
El restaurant Windsor de Barcelona proposa una passejada per la gastronomia catalana del segle XX i un homenatge a un dels seus millors savis, l’escriptor i gastrònom Nèstor Luján