Pedro? D’entrada, no
Seria ridícul que els partits independentistes votassen a favor en una qüestió de confiança de Pedro Sánchez amb l'argument de salvar una llei d'amnistia que Pedro Sánchez ja es va cobrar abans, en el vot de la investidura
Com m'agradaria poder escriure llibres com 'Un país estranger', en què Miquel Berga ressegueix una gran epopeia europea del segle XX que comença a Mequinensa
Crònica de la diada de Sant Jordi, en què, entre els escriptors que signaven llibres, no hi havia Quim Monzó, tot i haver estat un dels escriptors més venuts de la setmana
Parlem amb el xef Joan Roca del seu darrer llibre, 'Cuinar el Mediterrani', i ho aprofitem per repassar la seva trajectòria, ara que acaba de fer seixanta anys
La cocteleria Dry Martini ha exposat "Hola Barcelona!" la col·lecció completa dels retrats de la generació moderna dels anys vuitanta
Us proposem 12 llibres de gastronomia per a regalar aquest Sant Jordi
Avui, 12 d'abril, fa seixanta anys de la mort a Barcelona de l'escriptor i periodista Agustí Calvet, conegut amb el pseudònim Gaziel
La periodista i escriptora Laia Perearnau publica la novel·la 'La passadora', un homenatge a les dones que van formar part de les xarxes d'evasió
La cuinera Maria Nicolau acaba de publicar ‘Cremo!’, un llibre de memòries professionals en què desgrana la seva manera de veure el món i algunes receptes
El record que deixen els professors universitaris als seus alumnes depèn, com sempre, de l’època i les circumstàncies; ara, el desig que tenim tots els qui ens hi posem és que aprenguin i que nosaltres aprenguem amb ells
Xavier Febrés publica 'Motel Empordà. Elogi de l'amor estable', l'agraïment del client cap al restaurant on ha estat feliç
La professora Teresa Abelló acaba de publicar 'La vaga de la Canadenca', la gran victòria del moviment obrer català que, alhora, va significar el començament d'una etapa sagnant
Finalment arriba a les llibreries l'esperada biografia 'Un cor furtiu. Vida de Josep Pla', obra del professor Xavier Pla.
El professor Xavier Pla publica 'Un cor furtiu', una monumental biografia de Josep Pla, basada en milers de documents inèdits
L’escriptor Sebastià Alzamora acaba de publicar la novel·la ‘El Federal’, en què relata l'anomenat Foc de la Bisbal, un episodi històric amb ressons ben actuals
La fórmula és senzilla i es repeteix cada dia de la setmana, tant per a dinar com per a sopar: una amanida verda amb nous, patates fregides 'à volonté' –és a dir, dóna-me'n, dóna-me'n– i un filet de vedella amb una salsa que es manté en el més restringit secret
El filòsof Josep Maria Esquirol acaba de publicar 'L'escola de l'ànima', una reflexió al voltant de la idea d'educació i mestratge
De Can Rabassa, a Sant Andreu de Llavaneres, fins al restaurant Hispània, resseguim la vida del pèsol de l'hort al plat
El llibre 'Ca la Nieves. Un llegat de records', en què Montse Castaño acompanya la memòria de Neus Ballester, permet d'aproximar-nos a un mite de la restauració a l'Escala
La Fundació Catalunya - la Pedrera inaugura una exposició retrospectiva sobre tres dècades de ceràmica de l'artista Miquel Barceló, una de les grans exposicions de l'any
A 'Història d'un piano' el divulgador i músic Ramon Gener ressegueix la història del seu Grotrian-Steinweg, de Brunsvic, a Alemanya, fins a Barcelona
El 25 de febrer de 1994 va obrir portes el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, un espai singular i difícil de definir que trenta anys després s'ha convertit en una institució cultural de referència al país
'La nostra Cançó', títol del darrer llibre d'Antoni Batista, és un recorregut per la banda sonora de la joventut dels nostres pares
L'editorial Barcino publica 'Espill de la vida religiosa', conegut com el 'Desitjós', una novel·la del 1515 de regust lul·lià, en edició crítica d'August Bover
La mostra "Stefan Zweig. Autor universal'', que es pot veure a l'Ateneu Barcelonès, no tan sols relega el català a llengua subalterna, sinó que també passa per alt les lectures catalanes de l'escriptor austríac
La gironina Montserrat Molina és la directora tècnica de Bodegas Barbadillo, un celler fundat el 1821 a Sanlúcar de Barrameda, a Cadis, i ha estat la protagonista d'un dinar al restaurant Alkímia