Finançament singular?: vendre fum
La cosa que em sembla més inquietant no és la facilitat amb què el PSC traeix les promeses, sinó la naturalitat amb què això que ara en diuen "els socis" accepten cada traïció
El restaurant la Venta fa cinquanta anys amb aquest nom, però la seva història és més antiga, vinculada al desenvolupament del Tibidabo, on encara avui és un espai de bon producte del país
Els periodistes Albert Molins i Salvador Garcia-Arbós enalteixen dos elements essencials de la gastronomia catalana en dos llibres acabats de publicar
El periodista Vicenç Lozano acaba de publicar la seva primera novel·la, 'Potser no hi va haver mai primavera', sobre les conxorxes antirepublicanes a la Barcelona dels anys 30 · Ho aprofitem per parlar-hi del papa Francesc i les maniobres conservadores activades per a rellevar-lo
L'historiador Josep Pich, catedràtic de la UPF, acaba de publicar 'La dictadura de Primo de Rivera. La primera dictadura espanyola del segle XX'
Mireia Sopena publica 'El somni més ambiciós. L'editorial Selecta i la recuperació de lectors', el seu estudi sobre Josep Maria Cruzet
L'historiador i periodista Joan Esculies torna a la seva faceta d'escriptor de ficció amb 'Un veí ben estrany', una novel·la sobre l'origen del populisme i la frustració generacional
El periodista Antoni Batista resol el misteri de la detenció de Joan Comorera gràcies, entre més fonts, a l'arxiu del comissari Antonio Juan Creix
Oriol Rovira és el xef dels Casals, a Sagàs, l'hotel i restaurant guardonat amb una estrella Michelin que reivindica amb orgull la feina dels pagesos
Carles Singla aplega a 'Mirador indiscret. Anècdotes, humor i xafarderies de la història petita de la Catalunya dels anys 30' el bo i millor de la secció d'ecos de la revista fundada per Amadeu Hurtado
Andreu Claret novel·la el xoc que li va significar arribar a Barcelona als anys seixanta mitjançant una escala de veïns d'un carrer del Poble-sec
Hereu de la revolució gastronòmica del Bulli, Albert Adrià encara el tercer any d'Enigma, el seu restaurant més personal
El cuiner Jordi Vilà presenta un nou menú degustació centrat exclusivament en la cuina catalana
L'escriptor, traductor i home de teatre Feliu Formosa presenta sis novetats, entre poesia, dietaris i traduccions, editats per sis segells diferents
El Bar Alegria, al carrer de Borrell de Barcelona, acaba de celebrar cent vint-cinc anys, els darrers amb Tomàs Abellan al capdavant
La novel·la de Baixauli s'imposa a 'La conformista', d'Alba Dedeu, i 'Mammàlia', d'Elisenda Solsona
L'escriptora i articulista de VilaWeb s'ha imposat entre cinquanta-tres originals amb una novel·la sobre la fragilitat i la resiliència humanes
Antoni Puigverd publica 'Ocell de bosc', subtitulat 'Mirar, pensar-hi, explicar-se, coure, recordar', un volum de texts relligats pel menjar
El periodista i escriptor Jordi Nopca publica 'El futur és una petita flama', una faula política protagonitzada per uns animals molt humans
'El 47', la història de Manolo Vital, el veí de Torre Baró que va portar l'autobús que conduïa fins al seu barri, guanya el Gaudí al millor film català i sis estatuetes més
L'històric Gelida acaba d'obrir un segon establiment, el Migrat, amb la voluntat de mantenir la mateixa oferta de plats tradicionals a preus assequibles
El tancament del Boia de Cadaqués ens ve a dir com és d'important la memòria acumulada als bars històrics. Un passat de bar de platja que és a les arrels del Voramar de Portbou
Al llibre ‘Denominar. Paraules que legitimen el poder’, Lluís Quintana Trias explica la història fascinant del bateig dels carrers de l'Eixample de Barcelona, entre més relats
El guardó reconeix un assaig sobre les arts i la ciència
Marta Montenegro i Lluc Quintana publiquen 'Per sucar-hi pa', un receptari il·lustrat a partir de trenta-quatre expressions del català vinculades a la cuina
Entrevista al xef Paco Pérez, al capdavant del restaurant Miramar de Llançà, fundat pels avis de la seva dona, Montse Serra, l'any 1939
Els Museus de Sitges celebren l'impacte cultural de la revista l'Amic de les Arts amb una exposició dedicada a la revista que uní J.V. Foix, Dalí i, fins i tot, Federico García Lorca
El xef Paco Méndez, format al Bulli, difon el receptari de Mèxic, el seu país, fet amb el rebost i els aprenentatges del seu país d'acollida
L'escriptor i professor d'institut recull el premi principal de la Festa Òmnium de les Lletres Catalanes - Nit de Santa Llúcia amb el crit en primera persona d'auxili o d'amor de la Carla, la protagonista de la novel·la guardonada
Entrevista a l’escriptor i consultor gastronòmic, que acaba de publicar ‘100 receptes a la catalana’ (Cossetània)
L'edició dels tres volums de prosa de l'Obra Completa de Joan Maragall ens permet de recuperar un periodista clarivident i actual
El Barça com a mirall deformat del país, però també com a reflex d’aquests darrers cent vint-i-cinc anys d’història
Després de les tres estrelles del Disfrutar de l'any passat, enguany la Guia Michelin premia amb la primera estrella deu projectes dels Països Catalans
Eva Comas-Arnal ha guanyat el premi Proa de novel·la amb ‘Mercè i Joan’, en què recrea la relació entre l’escriptora Mercè Rodoreda i el crític Joan Prat, àlies Armand Obiols
Pep Coll s’interroga sobre l’afirmació evangèlica que diu que la veritat ens farà lliures, a partir d’un crim real esdevingut al Pallars l’any 1953
El Museu Picasso ressegueix vint-i-cinc anys de presència catalana al París de la Belle Époque, a l'exposició "De Montmartre a Montparnasse. Artistes catalans a París, 1889-1914"
'Avui, que ens són familiars la browning i els gàngsters. Periodisme, humor i sàtira (1932-1934)' recull l'obra periodística completa de Mercè Rodoreda. · El llibre es presenta avui a la llibreria Alibri, amb la curadora del volum, Mercè Ibarz, i Assumpció Maresma, periodista i editora de VilaWeb
El filòsof i periodista Josep Ramoneda acaba de publicar l'assaig 'Poder i llibertat. Reflexions d'un canvi d'època'
L'editorial Barcino, fundada per Josep Maria de Casacuberta l'any 1924, acaba de fer cent anys amb l'esperit renovat i fidel als fonaments
El periodista Salvador Sabrià desenterra la història del seu avi, assassinat durant els primers mesos de la guerra de 1936-1939, a 'L'escriptori de la Seu'
Embarcar-se cap a l’Argentina és anar-hi carregat de lectures dels catalans que van tocar terra abans que nosaltres