Aquests rics a qui la paraula “ric” els queda massa curta
Paradoxalment, el sistema capitalista, evidentment descontrolat, es va convertint a una gran velocitat en un perill per al sistema mateix
Aquests darrers anys, Andorra ha esdevingut una destinació gastronòmica a tenir en compte. S'hi sumen restaurants de tota la vida i l'aposta hotelera pels grans noms de la restauració catalana
El Saló de Sant Jordi recupera finalment l'aspecte original i deixa enrere la decoració de la dictadura de Primo de Rivera
Parlem amb Nandu Jubany, un dels cuiners més carismàtics i estimats del panorama gastronòmic català
Irene Pujadas ha estat el primer escriptor català a publicar un conte a The New Yorker, la prestigiosa revista literària nord-americana
Després de qui-sap-les vicissituds, Casa Leopoldo ha reobert les portes amb la voluntat de recuperar l'esperit d'aquest establiment històric del Raval
Els néts del promotor de S'Agaró, l'empresari Josep Ensesa i Gubert, recorden el somni de l'avi amb motiu del centenari d'aquesta urbanització mítica de la Costa Brava
La catedràtica d'història contemporània de la Universitat de Lleida Conxita Mir ha publicat 'Indià i republicà', on relata les vicissituds de la vida del seu avi, Ramon Curcó, un indià de Torregrossa executat pels franquistes l'any 1939
L'escriptora Aurora Bertrana va retratar l'any 1967 a 'Vent de grop' una Costa Brava en transformació per culpa del turisme de masses
Aprofitem l'avinentesa de la recuperació de ‘Quina mena de gent som’ (editorial Diëresis), per saber com era Gaziel en el record del seu nét i quines lectures podem fer de la seva obra
El restaurant de Fabio Gambirasi i Roser Asensio s'intal·la temporalment a l'Hotel Serras del passeig de Colom de Barcelona, on Picasso va tenir el primer estudi i hi va pintar 'Ciència i caritat'
Club Editor publica 'Cartes 1946-1983. A la recerca del català usual', l'epistolari entre el lingüista Joan Coromines i l'editor Joan Sales
Entrevista al cuiner Xavier Pellicer, que acaba de rebre el Premi Nacional de Gastronomia
Teresa Amat acaba de publicar 'El plaer de l'art. Josep Pla i els artistes' (Ed. Sidillà), un recorregut per les pàgines dedicades per l'escriptor a l'art i els artistes
Laia Aguilar, Tània Juste, Sergi Belbel, Màrius Carol, Lluís Foix, Francesc Serés, Màrius Serra, Martí Gironell i Pep Coll són alguns dels noms que marcaran la reentrada dels segells del grup
La recuperació de 'Pregàries ateses' arriba alhora que la sèrie 'Feud: Capote vs The Swans', en què es recrea l'ascens i caiguda de l'escriptor dins l'elit de Nova York
El xef occità Romain Fornell acaba de celebrar els vint anys del seu restaurant Caelis, guardonat amb una estrella Michelin
Club Editor recupera 'La ruta blava' de Josep Maria de Sagarra, el singular viatge de noces del poeta a Tahití durant el seu exili
Òmnium Cultural homenatja el traductor i escriptor Albert Jané amb el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes
L'escriptor, traductor i lingüista Albert Jané rebrà dilluns el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes
Francesc Fortí va arribar a tenir dues estrelles Michelin al seu restaurant el Racó d'en Binu, cosa que no s’havia aconseguit en cap poble del país, i les va acabar tornant · En podeu descobrir la història al documentari 'Binu, història de dues estrelles"
S'acaba de publicar una biografia del doctor Josep Dencàs, un personatge de trajectòria apassionant, ple de llums i ombres, que destacà notablement com a conseller de Sanitat i Assistència Social
Els professors de la Universitat Pompeu Fabra Jordi Balló i Mercè Oliva presenten 'La imatge incessant. Anatomia dels formats audiovisuals', un recorregut pels gèneres televisius
L’hel·lenista Eusebi Ayensa publica la 'Poesia completa' del poeta neogrec Kavafis, un autor amb una influència notòria a Catalunya
L'historiador Joan Villarroya acaba de publicar 'Mussolini contra Barcelona', en què ressegueix la gènesi, el desenvolupament i els efectes dels bombardaments del març del 1938
L'hamburguesa és un dels detalls destacats de 'Pulp Fiction', el clàssic de Quentin Tarantino que fa trenta anys, i avui és un element de la cuina mundial omnipresent a l'oferta gastronòmica de Barcelona