Opinió

 

1/73>

Ximo Puig

07.08.2012

Ximo Puig: 'Amb el decret el PP vol posar en qüestió la potència vehicular del valencià'

El PP no tan solament ens ha dut a la ruïna econòmica i social, sinó que ara també vol influir negativament la recuperació del valencià i la cultura. Vol dur tot el terreny cultural a la ruïna. A més, utilitza el decret de plurilingüisme per confondre els ciutadans, dient que millorarà l'educació de les llengües, per més que retalla els drets lingüístics. L'aspecte més significatiu és el senyal que el govern envia a la ciutadania.


Amb aquest decret el PP vol tornar a posar en qüestió la potència vehicular del valencià, i torna a posar damunt la taula uns dubtes respecte de la llengua; aprofita la crisi per menysprear el paper de la nostra llengua.


Un altre atribut d'aquest govern és la falta de consens i de diàleg: no ha parlat ni amb els sindicats, ni amb les entitats, ni amb Escola Valenciana, ni amb els partits. La manera de prendre la decisió i d'aprovar el decret és absolutament antidemocràtica.


Confiem en l'esforç de la comunitat educativa, i donarem suport a les accions que es tiren endavant. De fet, ja hem presentat a les Corts una proposició no de llei i una petició de compareixença de la consellera d'Educació.


(Opinió telefònica recollida per VilaWeb.)

Editorial