Opinió

 

1/73>

Enric Morera

07.08.2012

Enric Morera: 'El decret és part de l'estratègia recentralitzadora del PP'

Aquest decret de plurilingüisme trenca les línies en valencià. És part de l'estratègia recentralitzadora del PP:  l'atac al català a l'Aragó, els atacs a la nostra llengua a les Illes Balears i al País Valencià. Hi ha una estratègia recentralitzadora i uniformitzadora de l'estat, i aquest decret és un acte més d'aquesta voluntat d'esborrar la nostra identitat.


Des del punt de vista lingüístic, cal tenir en compte que la línia en valencià era l'única de l'ensenyament públic que funcionava. Per tant, el decret portarà un augment del fracàs escolar.


El valencià ha aconseguit de mantenir-se malgrat els governants del PP i del PSOE. Les línies en valencià eren un element de qualitat de l'ensenyament públic, sostingut per la voluntat de milers de pares que tenim una voluntat i un compromís amb la llengua. Amb el decret, tot això es dissoldrà. I no hi haurà ensenyament en valencià a les aules. Hi haurà ensenyament de valencià, però no en valencià. Es vulneraran els drets dels valencianoparlants que volem viure en la nostra llengua, de la mateixa manera que es vulneren sistemàticament els drets de cent mil joves valencians, com la meu filla, que han volgut estudiar en valencià i no han pogut fer-ho perquè la conselleria no els ha proveït aquestes classes. I no oblidem que el decret s'ha aprovat sense el consens articular d'Escola Valenciana i de les universitats públiques.


Ens proposem de continuar treballant amb la comunitat educativa, amb els ciutadans que volen viure plenament en valencià, per capgirar la situació des del món acadèmic, des del món de la raó, però també des del món institucional: traduir aquesta indignació en un canvi de contingut en favor de la voluntat de ser poble valencià en un món global.


(Opinió telefònica recollida per VilaWeb.)

Editorial