Opinió

 

1/73>

Francesc Ribera 'Titot'

01.05.2012

Francesc Ribera 'Titot': 'Mentre restem a Espanya, no tindran ni un sol dia de pau'

Possiblement, la campanya #novullpagar no culminarà en un trencament amb Espanya ni en l'establiment d'un nou model de gestió de les infrastructures. Ningú no ho creu això, però tanmateix és el que empeny la gent a exercir la insubmissió dels peatges. La gent decideix fer una acció encara que l'objectiu es prevegi impossible. Així és com s'han trencat sempre els murs impossibles de trencar.


Una altra característica interessant de la campanya és que tot plegat no forma part de l'estratègia d'un partit, ni d'un moviment, ni d'un líder. A algú, se li acudeix de tirar pel dret, i a la resta, li sembla bé i s'hi apunta.


Exactament aquest és el relat de les consultes, és el relat d'un milió i mig de persones que van convertir en independentista una manifestació autonomista. Això, a nosaltres, els catalans, ens funciona.


I ara ve la tercera característica, que té molt a veure amb la segona: no tindran pau. No tindran ni un sol dia de pau i de tranquil·litat. Mentre restem a Espanya, els nostres ocupants i els seus auxiliars autòctons sabran que qualsevol dia pot aparèixer un Ajuntament d'Arenys de Munt, o un Josep Casadellà, un Jaume Bonet o uns estudiants de l'IES Lluís Vives disposats a tirar pel dret. I sempre sabran que, a la resta de gent, els pot semblar molt bé i apuntar-s'hi.



Francesc Ribera 'Titot', músic i regidor de la CUP (@francescribera)

Editorial