Opinió

 

1/73>

Rafa Xambó

09.01.2012

Rafa Xambó: 'RTVV vol quedar-se amb els 500 adeptes del PP'

Els membres del Consell d'Administració ens hem assabentat aquest matí per la premsa de la intenció de l'ERO a Ràdio Televisió Valenciana. I poca cosa podem fer davant l'opacitat de la direcció. Només puc proposar una alternativa si puc veure la situació real de RTVV, i no em deixen. No ens han donat ni un catàleg de llocs de treball, que és el mínim, per poder plantejar mesures raonables per a reformar RTVV. Ací no hi ha manera de saber res.

Sabem que la plantilla oficial és de 800 treballadors, però realment n'hi treballen 1.800. El PP ha doblat el nombre de treballadors, però aquests no consten com a plantilla, sinó que apareixen camuflats dins el pressupost, en partides de despesa. No sabem qui són perquè no hi ha cap catàleg de llocs de treball, i així és impossible prendre cap decisió. No tenim informació fiable sobre la situació de l'empresa. Això es troba detallat en l'informe Price Waterhouse, però la direcció sempre s'ha negat a lliurar-nos-el.

Si és cert que acomiadaran 1.300 treballadors, voldrà dir que faran fora el 70% de la plantilla. Els treballadors que quedaran només s'ocuparan dels informatius, i la resta de programació la faran empreses externes.

Intuïm que la decisió serà clarament política: liquidaran la gent que va entrar per oposició, professionals qualificats. Conec molts bons periodistes que es troben amb una mà al davant i una altra al darrere, sense fer res, perquè no els deixen, perquè els han arraconat. I els qui donen la cara i ho fan gairebé tot són els que van entrar amb el PP.

Volen desfer-se dels professionals qualificats per quedar-se amb els 500 adeptes del PP. Els amics, els familiars i la gent amb carnet. La resta, tots al carrer. Ho emmascaren amb una decisió tècnica d'una empresa externa, que dirà qui es queda i qui se'n va. Però evidentment, serà una empresa amiga. Sé que és difícil d'entendre, en termes objectius i tècnics i des de fora, però és que açò és Sicília. Esta gent és màfia pura.

Per la nostra part, votarem en contra del plec de condicions i els advertirem que poden cometre una irregularitat societària. Faré constar en acta el meu desacord i plantejaré que si més endavant ix de Canal 9 un cas de corrupció, el consell d'administració en serà responsable.

L'última basa que ens queda és recórrer als tribunals, però quan ens diguen alguna cosa hauran passat dos anys. Ja s'hauran carregat RTVV, hauran constituït la nova corporació amb una petita plantilla pròpia, tindran els contractes fets amb totes les productores amigues, i ho hauran liquidat tot.

Tot plegat és un despropòsit.


Rafa Xambó, sociòleg i conseller per Compromís a RTVV
(Opinió telefònica recollida per VilaWeb)

Editorial