IMG_0384

L’hostatgeria del Monestir de Poblet (Conca de Barberà) ha acollit fins avui un grup de treball de divuit persones que prepara un projecte de constitució catalana. El seu objectiu és entregar-lo al Parlament de Catalunya a finals del mes d’abril i que serveixi de punt de partida a la comissió legislativa, l’òrgan que s’encarregarà d’elaborar la constitució conjuntament amb membres de la societat civil. El grup no només està format per advocats i gent vinculada al món judicial, sinó que també hi participen periodistes, enginyers, economistes, emprenedors entre d’altres. Ells són Agusti Carles, Jordi Domingo, Josep Faiges, Beth Ferràn, Toni Fitó, Joan Fonollosa, Francesc X. Jaurena, Montserrat Llobet, Sergi Miquel, Eduard Peris, Pep Puig, Sebastià Sardiné, Carles Solà, Santi Vilanova i Eduard Vinyamata. Per la seva banda l’ex-jutge Santi Vidal, que també forma part del grup de treball, no ha pogut participar en la trobada a causa de la seva implicació política des que va ser escollit senador a les eleccions del passat 20-D.

Aquest grup de treball es basa en tres esborranys previs per a elaborar el text definitiu que serà lliurat al Parlament. Per una banda el projecte unanovaconstitucio.cat, liderat per Santi Vidal, constitucio.cat i Enginyers per la independència, coordinats per Joan Fonollosa. Tots tres esborranys van ser presentats a principis de l’any 2015. A partir de llavors, els tres equips van decidir coordinar-se per a treballar sobre un únic text.

Des de divendres han estat ordenant tota la feina feta fins ara, en la qual han tingut en compte els més de tres mil comentaris que la gent ha fet sobre les tres constitucions prèvies, han identificat els punts més conflictius i han fixat la data en la qual tenen previst entregar el text al Parlament. Fonts d’aquest mitjà asseguren que intentaran tenir el text enllestit per la diada de Sant Jordi.

(Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu en aquesta pàgina.)